full screen background image
Search
2019. június 25. kedd -
  • :
  • :

Kétszázmillió forintos eszközfejlesztés indul az érdi szakrendelőben

Kétszázmillió forintos eszközfejlesztés indul az érdi szakrendelőben

2018.09.19. Kétszázmillió forintos orvostechnológiai eszközbeszerzés és -korszerűsítés indul az érdi szakrendelőben az Egészséges Budapest Program keretében.

A Dr. Romics László Egészségügyi Központban a gasztroenterológia, a szülészeti-nőgyógyászat, a kardiológia, az egynapos sebészet és sebészeti ellátás, valamint az ultrahang-diagnosztika területén történnek fejlesztések.

Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) miniszteri biztosa elmondta, hogy az Egészséges Budapest Program keretében 32 szakrendelő fejlesztéséről döntött a kormány, és több mint 58 milliárd forintot biztosított – már zajló – beruházásokra. Az érintett szakrendelők között van az érdi, így ott a már folyó infrastruktúrafelújítás mellett most orvostechnológiai eszközöket is beszereznek.

A mintegy 200 millió forintos érdi beruházás hatásait – amelyből tíz százalék az önkormányzati önrész – jövőre már a lakosság is érzékelni fogja – tette hozzá.

A miniszteri biztos felidézte, hogy az Egészséges Budapest Program célja a közép-magyarországi térségben az uniós hiányzó források nemzeti pótlásával felépíteni azt a struktúrát, amely vidéken jól szolgálja a – döntően – sürgősségi ellátást. Ez ágazati program – emlékeztetett -, amely az Egészséges Magyarország stratégiából származik és illeszkedik a Semmelweis-tervhez. Jelentősége, hogy erősíti a járóbeteg-ellátást, hiszen fontos, hogy a szakrendelők minél jobban működjenek.

Megjegyezte: a közép-magyarországi térségben zajlik a járóbeteg-szakellátás több mint 40 százaléka, ugyanakkor csak 9 százalék forrás érkezett oda az elmúlt ciklusokban.

T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) polgármester a fejlesztés fontosságát jelezve elmondta, hogy 2017-ben 325 ezer orvos-beteg találkozó történt az intézményben.

Kiemelte, hogy mind a Modern városok program – amelyben korszerűsítik a szakrendelő épületét -, mind az Egészséges Budapest Program sikeresen zajlik Érden. Utóbbi keretében az intézmény az alábbi öt területen pályázott műszerbeszerzésre: gasztroenterológia, szülészeti-nőgyógyászat, kardiológia, egynapos sebészet és sebészeti ellátás, ultrahang-diagnosztika. Hozzátette: a fejlesztések befejezése után 35 szakma lesz jelen, ami százezer embert érint.

Bárány Zsolt, az intézmény főigazgatója arra emlékeztetett, hogy a Modern városok program keretében – március végén – indult megújulás során mintegy 4600 négyzetméternyi területen végeznek külső-belső épületkorszerűsítést, a munkálatok jelenleg is zajlanak.

Fotó: erdmost.hu

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Cserháti Péter, Érd, fejlesztés, Modern Városok, Pest megye
Close