full screen background image
Search
2020. november 25. szerda -
  • :
  • :

Kétmilliárd forintot kapott Békéscsaba járdafelújításra

Kétmilliárd forintot kapott Békéscsaba járdafelújításra

2020.11.12. Békéscsaba 2,3 milliárd forintot fordíthat járdafelújításra a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározat értelmében.

Herczeg Tamás (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, az elmúlt hónapokban számos egyeztetést folytatott egy a városban megvalósítandó nagy járdaépítési programról a Miniszterelnökség, a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium vezetőivel.

Ennek eredményeképp, a mostani számítások szerint mintegy 180 utcában – 22-ben már rendelkezésre állnak a kiviteli tervek – 80 kilométer hosszúságot meghaladó járdafelújítást és építést lehet megvalósítani. “Az érintett szakaszok összességében egy olyan hosszú járdát alkotnának, amelyen Békéscsaba határától közel a Tiszáig sétálhatnánk” – fogalmazott.

“A rendszerváltozás óta mindössze két évben fordított 200-200 millió forintot az önkormányzat a járdák rendbehozatalára, azóta nem volt olyan év, amikor ez az összeg a százmilliót meghaladta volna. Ebben az évben nem tudott költeni a város a járdái rendbetételére” – jegyezte meg a politikus.

A Magyar Közlönyben megjelent, az “Egyes térségi fejlesztési igények támogatásáról” szóló határozat szerint hazai forrásból országosan összesen 27 milliárd forintot fordítanak komplex útfelújítások megvalósítására.

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa augusztus végén, a békéscsabai Munkácsy-negyed alapkőletétele utáni sajtótájékoztatón az MTI kérdésére elmondta, kormányzati szándék van arra, hogy legalább 5,5 milliárd forintból külterületi utakat és járdákat építsenek, illetve újítsanak fel a békési megyeszékhelyen.

* A kép illusztráció

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, Békéscsaba, Gyopáros Alpár
Close