full screen background image
Search
2020. október 29. csütörtök -
  • :
  • :

Két oviból egy ovi

Két oviból egy ovi
2020.08.12. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat segítségével több pénz jut óvodafejlesztésre, így hamarosan minden gyermeket korszerű körülmények várnak Mikepércsen.

A Csodavár Óvoda jelenleg még két helyen üzemel: a Tisza I. utcán 2014-ben épült létesítményben, valamint a régi, 116 éves Petőfi utcai épületben, melynek állapota ugyan gondozott, de sem statikailag, sem pedig esztétikailag nem felel meg a mai kor elvárásainak. 

A csoportszobák kicsik és a főút forgalma miatt zajosak, nem alkalmasak az óvodai nevelés ellátására. Parkolási lehetőség sincs, az udvar kicsi, és a hely szűke miatt közös rendezvények megtartása sem lehetséges. A régi ovi gazdaságos átalakítása és felújítása nem lehetséges, bővítése sem megoldható, azonban a Tisza I. utcai létesítmény 6 évvel ezelőtt úgy lett kialakítva, hogy az könnyen és gazdaságosan bővíthető legyen. 

Az önkormányzat néhány éve ebből a célból sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, azonban az elnyert, mintegy 180 millió forintos támogatás kevésnek bizonyult. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közbenjárásával viszont most 45 és fél millió forint többletforrást kapott a település, így már összesen majdnem 226 millió forintból bővíthetik a Tisza I. utcai óvodaépületet. A tervek szerint 2021-ben már egy helyre járhatnak a mikepércsi ovisok. 

Az óvoda – nem mellesleg – a bölcsőde szomszédságában van, ami a tervezhetőség szempontjából sok kisgyermekes családnak nagy segítséget jelent a mindennapokban.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Hajdú-Bihar megye, Mikepércs, óvoda
Close