full screen background image
Search
2019. február 23. szombat -
  • :
  • :

Kerékpárutat adtak át Péren

Kerékpárutat adtak át Péren

2018.09.11. Öröm olyan beruházást támogatni, mely biztonságosabbá teszi a lakosság közlekedését, emellett hozzájárul az egészséges életmódhoz, a szabadidő aktív eltöltéséhez”- mondta szombaton Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke a kerékpárút Péren átfutó szakaszának átadásán.

Herold Ádám, Pér polgármestere hozzátette „a település lakóinak régi álma válik valóra ezzel a kerékpárúttal”. Az 1728 méter hosszú, 2,5 méter széles, kétsávos kerékpárút a település központját köti össze a péri Halastóval. Az út mellett már kialakítottak két pihenő helyet, melyeket a közeljövőben kerékpártárolóval, pihenő padokkal és információs táblával egészítenek ki.

A beruházás eredményeként a péri lakosok számára biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés, egyúttal megkönnyíti a munkába járást, a turisztikai, rekreációs célok elérését és bekapcsolja a települést a turizmus megyei hálózatába. A forgalomba helyezési engedély megszerzése után a lakossági használatbavétel várható időpontja 2018. október eleje. Pér egy részének kerékpárosbaráttá alakítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával valósult meg.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Fotó: Madarász Ottó
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Győr-Moson-Sopron, Herold Ádám, kerékpár, Németh Zoltán, önkormányzat, Pér
Close