full screen background image
Search
2020. október 30. péntek -
  • :
  • :

Kerékpárút épül Tata és Agostyán között

Kerékpárút épül Tata és Agostyán között

2020.06.19. Megkezdődik a Tata központját és az agostyáni városrészt összekötő négy kilométeres kerékpárút építése – közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Michl József (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az Országgyűlés téren álló Haranglábtól induló beruházáshoz a város 250 millió forint uniós támogatást kapott, a megvalósításhoz az önkormányzat 64 millió forinttal járult hozzá.

Az év végére elkészülő fejlesztéssel a két településrész között egy szakaszon úgynevezett nyitott kerékpársáv, egy szakaszon megemelt kerékpársáv, illetve kerékpárút épül ki. A vonalvezetés az országos közutat három helyen keresztezi – ismertette a polgármester.

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években 44 kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese felé, ahol 1,6 milliárd forintos fejlesztés zajlik. Az útvonal Tatán át Dunaalmásnál csatlakozik az Eurovelo 6 nemzetközi hálózathoz.

* A kép illusztráció

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in kerékpár, Komárom-Esztergom megye, Tata
Close