full screen background image
Search
2020. május 25. hétfő -
  • :
  • :

Kéményseprők kívántak jó szerencsét a Heves megyeieknek

Kéményseprők kívántak jó szerencsét a Heves megyeieknek

2020.01.07. Több évtizedes hagyományt elevenítettek fel kedden Egerben, a megyeházán, ahol kéményseprők kívántak szerencsés új évet megyénk vezetőinek, s szűkebb hazánk, Heves megye lakosainak. A füstfaragókat dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke fogadta.

A több száz éves múltra visszatekintő szakma három képviselője egy verssel és egy kéményseprő figurával is gondoskodott arról, hogy a Heves Megyei Önkormányzatnál egész évben kitartson a szerencse. Vámos Csabától, az Agria Camino Kéményseprő-ipari Szolgáltató Kft. vezetőjétől megtudtuk, a hagyományt évekkel ezelőtt elevenítették fel újra, kezdeményezésük pedig azóta is töretlenül népszerű, ugyanis nemcsak Egerben, de az ország több településén is várják őket év elején. Két kollégájával, Király Péterrel és Malacsik Emíliával nemrég Magyarország köztársasági elnökéhez, Áder Jánoshoz is ellátogattak.

A találkozó alkalmával dr. Juhász Attila Simon köszönetét fejezte ki a kezdeményezésért, majd a hagyománynak eleget téve, húzott egy szőrszálat a kéményseprők keféjéből.

Forrás: www.hevesmegye.hu, Korepta Lilla. Fotó: Nemes Róbert
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Read previous post:
Close