full screen background image
Search
2020. október 30. péntek -
  • :
  • :

Karcsán rendezték meg a XX. Zempléni Településszövetség Napját

Karcsán rendezték meg a XX. Zempléni Településszövetség Napját

2016.08.09. A XXII. Karcsai Falunap keretében rendezték meg szombaton a XX. Zempléni Településszövetség Napját, ahol ünnepélyes keretek közt átadták Rolla János, Kossuth-díjas hegedűművésznek és Turjányi Miklós fesztiváligazgatónak a Zemplénért elismerő címmel járó arany gyűrűt. Az ünnepségen részt vett dr. Kovács János megyei főjegyző, korábbi díjazott is.

Az ünnepi megnyitó keretében Milinki László polgármester üdvözölte a vendégeket, szólt az ünnep fontosságáról, majd Májer János, a Zempléni Településszövetség elnöke mondott köszöntőt. Szólt a térséget érintő döntésekkel kapcsolatos véleményezés, együtt gondolkodás fontosságáról. Bejelentette, hogy a következő ZTSZ-napot 2017-ben Taktaharkányban rendezik meg.

Ezt követően ünnepélyes keretek közt átadták a ZTSZ által adományozott Zemplénért elismerő címet jelképező arany gyűrűket, amelyből évente egyet szoktak adományozni, idén azonban kivételesen kettőt. Ennek oka, hogy egyszerre ismerték el Rolla Jánosnak a Zempléni Művészeti Napok 1992-es alapítását, munkáját, valamint Turjányi Miklósnak, hogy 2003-tól irányítja a Zempléni Fesztivált, előbb párban, majd 2005-től pedig fesztiváligazgatóként.

Az ünnepélyes pillanatokat követően egész napos vidám műsor szórakoztatta a karcsaiakat, zemplénieket és a vendégeiket.

A képen: ünnepi pillanatok a díjazottakkal.

Forrás/fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, dr. Kovács János, falunap, Karcsa, Malinki László
Close