full screen background image
Search
2019. március 25. hétfő -
  • :
  • :

Kaposváron rendezik meg az Országos Főépítészi Konferenciát

Kaposváron rendezik meg az Országos Főépítészi Konferenciát

2018.05.07. Az ország önkormányzati és állami főépítészei saját kezdeményezésükre 1996-tól évente más és más városban rendezik meg nagy sikerrel az Országos Főépítészi Konferenciát. A 23. találkozónak Kaposvár, a somogyi megyeszékhely ad otthont 2018. augusztus 22-24. között a Magyar Főépítészek– Országos Főépítészi Kollégium – Egyesülete, valamint Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében.

Kaposvár a Dél-Dunántúl dinamikusan fejlődő megyeszékhelye, a festők városa, a szecesszió városa, a Zselic fővárosa, a szökőkutak és a virágok városa, nemzeti sportváros, a lovassportok települése. Az utóbbi 10 évben számos építési beruházásának köszönhetően Kaposvár mind építészeti arculatában, mind szolgáltatásaiban megújult, ezzel a régió meghatározó központjává vált.

A 21. század a kommunikáció százada, ahol nem elég csak szépet és jót alkotni, hanem azt el is kell fogadtatni. Ennek mikéntje különösen aktuális ma a főépítészek számára. Egyrészt ötleteinket, javaslatainkat meg kell értetni a döntéshozókkal, másrészt a megvalósuló beruházásokat el kell tudni fogadtatni a településen élőkkel, harmadrészt az elért eredményekkel segítenünk kell településünk újra pozicionálásában – szorosan együttműködve kommunikációs és marketing szakemberekkel. Erre keres jó példákat és gyakorlatokat az idei kaposvári konferencia, rendhagyó kirándulásokkal és gyakorlati alapú előadásokkal.

A konferenciára várjuk a főépítészeket, valamint a szakma más képviselőit, a tervezőket, az építéshatóságok munkatársait, az örökségvédőket, a régészeket, a minisztériumok, főhatóságok, kormányhivatalok munkatársait, önkormányzati szövetségeket, a helyi és országgyűlési képviselőket, szociológusokat, közgazdászokat, a szakmai, társadalmi szervezetek vezetőit/munkatársait egyaránt.

RENDEZŐK:
MAGYAR FŐÉPÍTÉSZEK – ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KOLLÉGIUM – EGYESÜLETE
KAPOSVÁR MJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

TÁRSRENDEZŐK:
MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE
MAGYAR URBANISZTIKAI TÁRSASÁG
MAGYAR ÉPÍTÉSZ KAMARA
KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TDM EGYESÜLET

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
e-mail: konferencia@foepiteszek.hu
fok2018@kaposvar.hu
telefon: Bocska Ágnes
+36-82- 512-921
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in építészet, konferencia, Magyarország
Close