full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Kajak-kenu stégeket épített a Pontibus az Ipolyon

Kajak-kenu stégeket épített a Pontibus az Ipolyon

2019.09.26. Közös Európai Területi Társulást (ETT) hozott létre Nyitra Megye Önkormányzata (Szlovákia) és Pest Megye Önkormányzata 2015-ben. A Pontibus (latinul hidak) nevű társulás célja, hogy szorosabb gazdasági, társadalomi kapcsolatok alakuljanak ki a határ két oldalán élők között.

A társulás Pest megye egyik fejletlenebb térségét, az Ipoly mentét hozná leggyorsabban helyzetbe, az ETT-programokban a többi között híd- és útépítés, illetve a határ menti települések találkozói szerepelnek.

Pest megye csaknem 50 kilométer hosszan határos Szlovákiával, így a két fél közös pályázati, projektmegvalósítási lehetőségeket biztosít más európai uniós források vonatkozásában is.

A két megye kulcsprojektként kezeli az Ipolydamásdot és Helembát összekötő híd megépítését, ami a tervek szerint 2020-ban kezdődik el.

A Pontibus ETT egyedi kérelmet nyújtott be a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz kajak-kenu stégek kialakítására az Ipoly folyón a vízi turizmus és sportolási lehetőségek fejlesztése érdekében. A pályázat 13,5 millió forint támogatásban részesült, a projekt megvalósítása két helyszínen, Szobon és Ipolydamásdon már befejeződött.

A projekt célja, hogy kajak-kenu stégek kihelyezésével fejlesszék az Ipoly folyóhoz kapcsolódó vízi turizmust és sportolási lehetőségek biztosítsanak a környékbeli lakosoknak a határ magyarországi és szlovákiai oldalán egyaránt.

A projekt 4 településen (Szob, Ipolydamásd, Helemba és Letkés) fog megvalósulni.

Forrás: Pest Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.