full screen background image
Search
2020. szeptember 18. péntek -
  • :
  • :

Jól halad a járványügyi kórház építése Kiskunhalason

Jól halad a járványügyi kórház építése Kiskunhalason

2020.03.24. A komplexumban minden olyan felszerelés és részleg megtalálható lesz majd, amelyre szükség lesz a koronavírus fertőzések megállapítására, valamint a betegek kezelésére.

Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a járványügyi konténerkórház felépítésén, a Kiskunhalasi Büntetés-végrehajtási Intézet területén. Párhuzamosan folyik a betonozás és a konténerek elhelyezése 6250 négyzetméteren. Bár a kórházat a büntetés-végrehajtási intézet területén húzzák fel, a betegek nem fognak találkozni a fogvatartottakkal, mivel drótkerítések választják el a két területet egymástól. Azért választották a kiskunhalasi helyszínt, mert 2015-ben itt alakítottak ki egy migráns szállást, így közüzemesítve volt a terület.

Az illetékes akciócsoport vezetője, Tóth Tamás vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtási szervezet parancsnoka bízta meg a büntetés-végrehajtást a kórház felépítésével. Ha a munkálatok ilyen ütemben haladhatnak tovább, akkor április közepéig készen is áll majd a komplexum a betegek fogadására.

A mobil kórház minden egészségügyi előírásnak meg fog majd felelni. A járványügyi funkcióját teljes mértékig betölti majd, így tehát lesz intenzív osztály, labor, elkülönítő, természetesen vizesblokkok, illetve a szükséges felszerelések és az egészségügyi személyzet is itt lesz a helyszínen.

Bányai Gábor a térség országgyűlési képviselője és Fülöp Róbert a település polgármestere rendkívüli közleményben jószándékra, szolidaritásra kérte Kiskunhalas lakóit. Hangsúlyozták: „Ebben az ideiglenes létesítményben súlyos állapotú magyar embereket, honfitársainkat akarják majd az orvosaink megmenteni, ellátni. Szülőket, nagyszülőket, barátainkat, szomszédainkat, akik számára az utolsó remény itt, Kiskunhalason lesz a gyógyulásra! Mindez a várostól távol lesz, a fertőzésveszélytől nem kell tartani, nem jobban mint bármelyik egészségügyi intézményben! Arra kérjük Önöket, hogy segítsék jószándékkal, szolidaritással az egészségügyi védekezést és ne osztozzanak a rossz szándékkal hangulatot keltők véleményében, mert Kiskunhalason honfitársaink életét kell megmenteni!”

Forrás: halasinfo.hu, hiros.hu. Fotó: bv.gov.hu

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, egészségügy, Kiskunhalas
Close