full screen background image
Search
2020. október 29. csütörtök -
  • :
  • :

Jó ütemben haladnak az M35 autópálya kivitelezési munkálatai

Jó ütemben haladnak az M35 autópálya kivitelezési munkálatai

2016.10.05. Jó ütemben haladnak az M35 autópálya első ütemének kivitelezési munkálatai Debrecen határában – hangott el a terület szerdai megtekintésekor.

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője nemzetstratégiai célnak nevezte, hogy a magyar gyorsforgalmi úthálózat mielőbb elérje a magyar-román határt. Az M35 autópálya Berettyóújfalu térségében csatlakozik majd az M4 autópályába, ami jelentős mértékben hozzájárul a bihari térség gazdasági fejlődéséhez – tette hozzá.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester kiemelte: a most épülő autópálya-szakasz Debrecen déli elkerülő útja lesz, és gyorsforgalmi összeköttetést biztosít majd a város nemzetközi repülőterére és déli ipari övezetébe. Ezzel megvalósul a 4-es és a 47-es főutak teljes összeköttetése, aminek eredményeként Debrecen belvárosa mentesül a Romániába tartó átmenő forgalomtól – jelezte.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a Berettyóújfaluig tartó teljes autópálya-szakasz összesen 69 milliárd forintba kerül, és 2018 végére készül el.

Hozzátette: a kormány döntése értelmében 2016 és 2022 között csaknem 2500 milliárd forintot fordítanak az országban közútfejlesztése. A fejlesztési pénzek nagyobb része hazai forrás – mutatott rá Tasó Lászó.

MTI

A képen: Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója, Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a térség országgyűlési képviselője, Papp László polgármester (Fidesz-KDNP) és Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára (b-j) az épülő M35 autópályánál tartott sajtótájékoztatón Debrecen határában 2016. október 5-én. A 69 milliárd forintos beruházás keretében 2018 végéig 24 kilométer autópálya épül Debrecen és Berettyóújfalu között, a repülőtér térségében pedig 5,5 kilométer hosszú új nyomvonalat építenek, így a 481. számú főút az M35-ös autópályát köti majd össze a 47-es számú főúttal. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Debrecen, Hajdú-Bihar megye, Kósa Lajos, Papp László, Tasó László
Close