full screen background image
Search
2019. április 23. kedd -
  • :
  • :

Jó gyakorlatok, fenntartható tevékenységek bemutatása és népszerűsítése

Jó gyakorlatok, fenntartható tevékenységek bemutatása és népszerűsítése

2019.04.09. Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás című projekt keretében mutatták be kedden délelőtt az Agora Szombathelyi Kulturális Központban az EFOP-1.3.1-15, a TOP-5.3.1 és a TOP-6.9.2 számú pályázati felhívások megyei nyertesei által létrehozott és megvalósított jó gyakorlatokat, fenntartható tevékenységeket. A rendezvényen köszöntőt mondott Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, aki többek között beszélt azokról a célokról, amelyeket meg szeretnének valósítani ezekkel a pályázatokkal.

Cél a térség lakosságának összefogása, a társadalmi élet élénkítése, a civil- és lakossági kezdeményezések támogatása, fontos, hogy a települések lakói jobban megismerjék egymást, a civil szervezetek és közösségek együttműködése révén a települési identitás – ezáltal a megyei identitás, az összetartozás élménye elmélyüljön, a közösség tagjai érzékennyé váljanak egymás problémáinak megismerése és megértése irányában, így a közösség megtartó ereje megerősödjön.

Cél, hogy növekedjen a közösségi aktivitás, rejtett erőforrások szabaduljanak fel, növekedjen a lakosság egyéni és egymás iránti felelősségtudata. Fontos szempont, hogy a lakosság képessé váljon az önfoglalkoztatásra, és legyenek olyan felelős szereplők, akik a közösségfejlesztés kiterjedt feladatkörét koordinálják és ellátják nemcsak települési, hanem térségi szinten is.

A helyi identitás és kohézió keretében megvalósuló projektek Jó gyakorlatok lehetnek a megye többi települése számára programjaikkal, közösségi aktivitást erősítő képzéseikkel.

Forrás: Vas megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in civilek, Majthényi László, pályázat, Szombathely, TOP
Close