full screen background image
Search
2019. január 22. kedd -
  • :
  • :

Jelentős turisztikai fejlesztések várhatóak 2018-19-ben a Mecsekben és a Dráva mentén

Jelentős turisztikai fejlesztések várhatóak 2018-19-ben a Mecsekben és a Dráva mentén

2018.03.28. Jelentős ökoturisztikai fejlesztéseket valósít meg a Duna-Dráva Nemzeti Park 2018-19 folyamán a Mecsekben és a Dráva mentén a horvátországi partner szervezetekkel az Interreg V-A Magyarország – Horvátország határon átnyúló együttműködési programban, a beruházások teljes költsége 648,63 ezer euró – közölte a nemzeti park igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Duna-Dráva Nemzeti Park felújítja az Abaligeten található Denevérmúzeum épületét és megújul a denevérek világát bemutató szakmai kiállítás is. Ezen felül megvalósul a Jakab-hegyi pálos kolostor romjainak állagmegóvása is, azaz víztaszító, vízzáró anyagok felhasználásával konzerválják a meglévő falmaradványokat, hogy így biztosítsák Magyarország e különleges régészeti, műemléki és turisztikai értékének hosszú távú fennmaradását.

A programban a nemzeti park a Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpontban is fejleszti a kerékpáros- és vízi turizmushoz köthető infrastruktúrát, így például biztonságosabbá válnak a Fekete-vízi kenutúrák.

A projektben több kiadványt is készítenek magyar, horvát és angol nyelven, a természeti értékek, a megújult szolgáltatások bemutatása érdekében.

Fotó: baranyavidek.hu

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Abaliget, Baranya megye, DDNIP, Horvátország, Interreg, múzeum, ökoturizmus, Szaporca
Close