full screen background image
Search
2020. április 6. hétfő -
  • :
  • :

Játékos tanulás a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében

Játékos tanulás a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében

2020.01.09. Jó hangulatú játék részesei lehettek a Magyar Államkincstár csütörtökön, a szekszárdi Vármegyeházán megtartott programján megjelent középiskolások.

Köszöntőjében azonnal közvetlen hangnemű kvízre invitálta a fiatalokat Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, aki Fehér János igazgatóval és Dr. Borbély László elnökhelyettessel együtt adta át a legjobbaknak járó díjakat. A szekszárdi Vármegyeházára szervezett játék a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését célozta.

Fotó: Ótós Réka

Fehérvári Tamás beszédében arra is kitért, hogy a fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítése mellett fontos mind a megyei identitás, az értékek, a klímaprobléma illetve a pályaválasztás témáit is előtérbe helyezni. Ezek érdekében a megyei önkormányzat különböző, releváns, fiatalokat érintő projekteket valósít meg – tette hozzá. A pénzügyek világában sokszor nehéz eligazodni, ezért is üdvözölte a Kincstár programját. Immár számos lehetőség van arra, hogy mindenki jó útmutatást kapjon, illetve olyan modern kényelmi funkciók is rendelkezésre állnak, melyek egyszerűsítik mindennapjainkat – utalt a mobilos alkalmazásokra, és banki szolgáltatásokra.

Fotó: Ótós Réka

A „Játék-Kincstár” mobil app immár továbbfejlesztve segít a fiataloknak, hogy megismerjenek számos pénzügyi lehetőséget. Ezt támogatván került megrendezésre az első körös online vetélkedő, valamint az öt legjobb csapatnak szervezett második forduló csütörtökön, Szekszárdon. A próbatételből győztesként a szekszárdi Garay gimisek kollektívája került ki.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in államkincstár, Fehér János, Fehérvári Tamás, iskolások, pénzügyek, Szekszárd, Tolna megye
Close