full screen background image
Search
2018. november 15. csütörtök -
  • :
  • :

Japán vendégek a szolnoki megyeházán

Japán vendégek a szolnoki megyeházán

2017.10.30. A felkelő nap országából, Japánból érkezett Szolnokra a Japán-Magyar Baráti Társaság 17 főből álló Yamagata megyei delegációja a Yuza és Szolnok közötti testvérkapcsolat 35 éves jubileuma kapcsán.

A csoportot Onodera Kícsiró vezette, aki Yuza korábbi polgármestereként és a baráti társaság Yamagata megyei elnökeként japán oldalról a kapcsolat egyik fő támogatója. A vendégeket a Megyeházán Kovács Sándor, a közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök fogadta.

„Nagyon örülök, hogy meglátogattak minket, hiszen Jász-Nagykun-Szolnok megyének jó kapcsolatai vannak a japánokkal, főleg diákokkal.”- üdvözölte a vendégeket az elnök. Röviden szólt a megyében élő jászok és kunok gyökereiről, és áttekintést adott a megyéről. Kiemelte termálturisztikai adottságainkat, amit a fürdőkultúrájukról híres japánok érdeklődve hallgattak.

Onodera Kícsiró erre reagálva elmondta, hogy Yuzában is sok hévíz van, így együttműködés alakulhatna ki a turizmus ezen szegmensében a két térség között. „Tudni kell, hogy a fürdőzésnél mi nem használunk fürdőruhát, de egy mondásunk szerint – amit senki se értsen félre – az igazi barátságok itt köttetnek, ezért „pucér kapcsolatnak hívjuk” – fűzte hozzá nevetve.

Berec Zsolt alelnök beszélt a vendégeknek a megyeháza impozáns épületéről, ami már építésekor is a megye erősségét volt hivatott jelképezni. A baráti látogatás végén a csoport megnézett egy filmet megyénkről, megcsodálták a dísztermet és sok-sok fotó elkészítése után intettek búcsút.

Forrás/fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Berec Zsolt, Japán, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Kovács Sándor
Close