full screen background image

Ismét várják a javaslatokat a Csomay Építőipari Nívódíjra

Ismét várják a javaslatokat a Csomay Építőipari Nívódíjra

2019.04.06. A Veszprém Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Veszprém Megyei Önkormányzat, és Veszprém Megyei Jogú Város elvi támogatásával az elmúlt évben díjat alapított, Csomay Kálmán Építőipari Nívódíj néven. Az elismerésre idén is várják a javaslatokat az alapítók.

A nívódíj azon Veszprém megyében létrehozott alkotásoknak adományozható, melyek

– megvalósítása 5 évnél régebben történt,
– a kivitelezés óta eltelt időben, az üzemeltetés során igazolták a várhatóan tartós, az eredeti
– célnak megfelelő használat lehetőségét
– kiemelkedő az építészeti/esztétikai megjelenésük,
– anyaghasználatuk mértéktartó
–  példa értékű, hibátlan a kivitelezés minősége
–  a településképet pozitívan befolyásoló hatása van
– a környezet ápoltsága és rendezettsége is kiemelkedő

A Nívódíj odaítélésében nem lehet meghatározó az alkotás jellege, tulajdonviszonya, ugyanakkor meghatározó az üzemeltetés gazdaságossága, karbantartottsága, települést formáló szépítő hatása. Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítási munkáira adományozható Nívódíj. A Díj, azon alkotásoknak adható, melyekre a szakma, a lakosság, vagy annak valamely civil szervezete tesz ajánlást. Az elismerésre pályázhat maga a tervező, a kivitelező, vagy a tulajdonos is.

A javaslatokat a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara címére (8200 Veszprém Budapest u 54.) postai úton megküldve, vagy ugyanitt, a titkárságon, személyesen lehet megtenni. Jelölni lehet továbbá a 88/406927 fax számon, valamint a csknivodij2018@gmail.com e-mail címen is. Az ajánlás tartalmazza a díjazásra javasolt alkotás beazonosítható megnevezését, pontos címét. Hasznos segítség lehet a tervezők, kivitelezők üzemeltetők adatainak megadása vagy fénykép csatolása a javaslathoz.

A jelölések beküldési határideje: 2019. május 2.

A díj átadására a szakmai zsűri döntését követően a 2019. június 1-én megtartandó Építők Napja rendezvényen kerül sor. A nívódíjjal kapcsolatos részletes információk a www.vmmernokikamara.hu oldalon olvashatók.

Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések
Close