full screen background image
Search
2020. július 4. szombat -
  • :
  • :

Ismét Debrecen kapta az Internetes Kultúra Fővárosa díjat

Ismét Debrecen kapta az Internetes Kultúra Fővárosa díjat

2016. január 27. Negyedik alkalommal nyerte el Debrecen az Internetes Kultúra Fővárosa díjat, miután két helyi cég nyerte a legtöbb elismerést az Év honlapja versenyen – jelentette be a város gazdasági alpolgármestere szerda este sajtótájékoztatón.

Barcsa Lajos kiemelte: az informatika és az IT-technológia fontos húzóágazata Debrecennek. Az elmúlt években több kezdeményezés is indult, amely az IT-cégeknek biztosít lehetőségeket, hogy kreatív és innovatív projektjeiket megvalósíthassák – tette hozzá.

Debrecen önkormányzata támogatja a smart city – okos, intelligens, élhető város – elképzeléseket, ezért hozta létre az EDC Debrecen Kft.-t, amely a gazdaságfejlesztés, a kis- és középvállalkozások támogatása mellett kidolgozza Debrecen smart city koncepcióját – jegyezte meg Barcsa Lajos. Hozzátette: Debrecen elkötelezett az okos megoldások terjesztése iránt, ezért az integrált településfejlesztési programban rendelkezésre álló 43 milliárd forintból mintegy 2 milliárdot olyan innovatív megoldásokra fordít, amelyek könnyebbé teszik városlakók életét.

A tervezett lépések sorában említette a közbiztonságot javító köztéri kamerarendszer bővítését, az energiafelhasználás terén a költséghatékonyságot segítő monitoring-rendszer kialakítását, a közlekedés terén pedig az intelligens zöldhullámok megteremtését, valamint a digitális parkolóhely-térképet.

Barcsa Lajos köszönetet mondott a Kreatív Vonalak Kft. és a PW Stúdió Kft. honlap tervező cégeknek, amelyek – a Magyar Marketing Szövetség és az internet marketing tagozat Év Honlapja versenyén – a legtöbb díjat megszerezve ismét elnyerték Debrecennek az Internetes Kultúra Fővárosa címet.

A sajtótájékoztatón Nagy Barna, a Kreatív Vonalak Kft. ügyvezetője és Enyedi Márta, a PW Stúdió Kft. képviselője bemutatták díjnyertes honlapjaikat, amelyeket hazai és külföldi cégeknek készítettek.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Debrecen, Hajdú-Bihar megye
Close