full screen background image
Search
2018. november 15. csütörtök -
  • :
  • :

Irány Esztergom és Tata

Irány Esztergom és Tata

2017.11.03. Az Etyekről indult programsorozat részeként Tarjánban is ünnepélyes átadásra került sor.

Előbb a megyehatáron lévő, a vasztélypusztai leágazásnál található útvonaljelző táblát leplezte le Marx Ernő, polgármester, Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, fejlesztésért felelős miniszterelnöki biztos, Molnár Krisztián a Fejér megyei közgyűlés elnöke, Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Popovics György a megyei közgyűlés elnöke, majd a községben található Öreg Favágó Kocsmájánál az ünnepélyes szalagátvágásra is sor került.

Völner Pál úgy fogalmazott, a most felavatott szakasz végpontja ugyan Tarján, de ez nem a végállomás, hiszen tervben van az Esztergomba vezető kerékpárút – már zajlik az útvonal és az állomáshelyek kijelölése. „Esztergomtól már rá tudunk csatlakozni az EuroVelora is, amely Bécs és Budapest között teszi lehetővé a kerékpáros összeköttetést” – tette hozzá.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat által koordinált TOP programban épül meg továbbá a Tata- Agostyán kerékpárút, melynek végcélja szintén Tarján lesz.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, óriási siker ez a nap, hiszen három évvel ezelőtt a Fejér megyével közös tulajdonban lévő Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanáccsal azt a célt tűzték ki, megújítják a megyék kerékpárút-hálózatát. „Komárom-Esztergom megye is elkötelezett a kerékpárutak iránt, nem csak az EuroVelo tekintetében, hiszen fontosnak tartjuk az észak-déli kapcsolatokat is. Igyekszünk minden szomszédos megyével és településsel úgy együttműködni, hogy a kerékpározást népszerűsítve megteremtsük az egészséges életmód feltételeit – mondta.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in dr. Völner Pál, kerékpár, Komárom-Esztergom megye, Marx Ernő, önkormányzat, Popovics György, Révész Máriusz, Tarján, Tessely Zoltán, TOP
Close