full screen background image
Search
2019. január 22. kedd -
  • :
  • :

Ipari parkot hoznak létre Martonvásáron 3,2 milliárd forintból

Ipari parkot hoznak létre Martonvásáron 3,2 milliárd forintból

2018.03.22. Kormányhatározat alapján 3,226 milliárd forint állami forrásból ipari parkot létesítenek a Fejér megyei Martonvásár határában – jelentette be a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tessely Zoltán elmondta, hogy a korábban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Agártudományi Kutatóközpontja tulajdonában álló, mezőgazdasági területet ipari-gazdasági területté nyilvánították, így az alkalmas a fejlesztésre. Úgy vélte, a beruházás jó példája annak, hogy egy város miként tud a saját lábára állni, hiszen a betelepülő cégek komoly iparűzési adóbevételt jelenthetnek Martonvásárnak.

Szarka Gábor a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese közölte, hogy az állami forrásból első ütemben egy 32,6 hektáros területen fejlesztik a közműveket és útkapcsolatot építenek ki. Hozzátette, az első ütem várhatóan egy éven belül lesz alkalmas a befektetők fogadására. Jelezte, hogy amennyiben igény lesz rá, az ipari parkot további ütemekben 157,15 hektáros területig bővíthetik.

Szabó Tibor (Fidesz-KDNP-Martoni Más Kép) polgármester kiemelte: közel ötven éve szeretnének ipari parkot a város külterületén, mostanra lett belőle valóság. Megjegyezte, hogy a kormány kiemelt projektté nyilvánította a beruházást, így a fejlesztéssel kapcsolatos összes hatósági eljárás gyorsabban lefolytatható.

A sajtóanyag szerint a beruházási célterület Pest és Fejér megye találkozásánál, közvetlenül az M7-es autópálya mellett fekszik. Valamennyi érintett ingatlan esetében az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlóként van bejegyezve.

* A kép illusztráció

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fejér megye, ipari park, Martonvásár, Szabó Tibor
Close