full screen background image
Search
2019. június 25. kedd -
  • :
  • :

Idén is sikeresen pályáztak Fejérből a pécsi kollégiumi férőhelyekre

Idén is sikeresen pályáztak Fejérből a pécsi kollégiumi férőhelyekre

2018.08.31. Immár 25 éve élhetnek Fejér megye fiataljai a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyeinek pályázat útján való elnyerésének lehetőségével.

Fejér Megye Közgyűlése 1993 tavaszán fogadta el azt a határozatot, amely szerint megállapodást kötött a pécsi egyetemmel, hogy a kollégiumában 20 férőhelyet vásárol. Az önkormányzati férőhelyre vonatkozó igényt az egyetemhez benyújtandó jelentkezéssel egyidejűleg lehet jelezni.

Az egyetem által elutasított kollégiumi jelentkezések közvetlenül megküldésre kerültek a Fejér Megyei Önkormányzat részére. A pályázatokról a Fejér Megyei Közgyűlés Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottsága saját szempontrendszere alapján döntött.

A Fejér Megyei Önkormányzat az olyan hallgatók elhelyezését segíti, akiknek az egyetem elutasította a kollégiumi jelentkezését. A pályázati megállapodással így biztosított a megye hallgatói számára, hogy az albérlethez képest kedvezőbb áron tudják folytatni tanulmányaikat a komfortos pécsi kollégiumokban.

A Bizottság döntése alapján az ide tanévre Fejér megye 9 településéről (Gárdony, Sárbogárd, Baracs, Székesfehérvár, Szabadbattyán, Ráckeresztúr, Úrhida, Szabadhídvég, Előszállás,) pályázó 10 első éves és 10 felső éves, összesen 20 hallgató veheti át a közgyűlés elnökétől a pécsi egyetem kollégiumaiba való beköltözésre jogosító dokumentumot.

A tanulmányaikat 2018/2019–es tanévben megkezdő 20 nyertes pályázóból a megyeházi ünnepségen megjelent – köztük általános orvos, gazdaságinformatikus, gyógytornász, dietetikus, pszichológus, építész-, és építőmérnök, közgazdász valamint tanár szakos – hallgatóknak ill. az őket képviselő családtagoknak dr. Molnár Krisztián elnök személyesen adja át a jogosultságot igazoló dokumentumokat a Címerteremben.

Forrás/fotó: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fejér megye, iskolások, kollégium, közgyűlés, Molnár Krisztián, önkormányzat, pályázat
Close