full screen background image
Search
2020. október 30. péntek -
  • :
  • :

Huszonöt kilométeren újult meg a 3-as főút Heves megyei szakasza

Huszonöt kilométeren újult meg a 3-as főút Heves megyei szakasza

2016.11.18. Több mint 25 kilométeren újult meg a 3-as számú főút Heves megyei szakasza, a 2,5 milliárd forintos állami forrásból megvalósult fejlesztést csütörtökön Hatvanban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője adta át.

Szabó Zsolt szavai szerint a Pest megye határa és Gyöngyös között három szakaszban felújított 3-as főút nagyon régen megérett már a rekonstrukcióra. Az útfelújítás sok települést és számos nagyüzemet is érint. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a beruházás lezárultával sem állnak le a fejlesztések, a cél, hogy a térség valamennyi útját fel tudják újítani.

Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója az ünnepélyes átadón ismertette, hogy a beruházás keretében több mint 33 ezer tonna aszfalt felhasználásával új kopóréteget kapott az úttest, felújították az árkokat és átereszeket, illetve az útbekötéseket, valamint a forgalombiztonságot növelő fejlesztések valósultak meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint 69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg a társaság beruházásában.

Ebből Heves megyében több mint 33,5 kilométer főúti szakaszt érint a fejlesztés összesen mintegy 3,3 milliárd forintból. A most átadott 3-as főúti beruházás mellett ez magába foglalja a 24-es főút 7,7 kilométeres és a 21-es főút egy kilométeres Heves megyei szakaszát is.

MTI

A képen Szabó Zsolt. Archív fotó: kormany.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Gyöngyös, Hatvan, Heves megye, közlekedés, Szabó Zsolt
Close