full screen background image
Search
2019. január 22. kedd -
  • :
  • :

Húsz kilométer mellékút és négy kishíd újul meg Tolnában

Húsz kilométer mellékút és négy kishíd újul meg Tolnában

2018.05.09. Mellékutak és négy kishíd felújítását végzi el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) megyei forrásaiból – derült ki a Közút és a Tolna Megyei Önkormányzat vezetőinek közös, szekszárdi sajtótájékoztatóján. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke illetve Becze Szabolcs igazgató a két szerv szakmai együttműködésén alapuló projekteket vette sorra.

Fehérvári Tamás fontos célként határozta meg a megyei úthálózat fejlesztését, hiszen az számos ágazatot erősít. Rávilágított az utak és a gazdaságfejlesztés kapcsolatára, s hozzátette: mind a kereskedelem, mind a turizmus szempontjából lényegesek a jó közlekedési feltételek. Az ország egyik legkomolyabb beruházása, a paksi erőműbővítés kapcsán sem mindegy, milyen utak állnak rendelkezésre a megyében – húzta alá.

A közgyűlés elnöke nem csupán az autóutak fontossága mellett foglalt állást. Ahogy fogalmazott: a négykeréken történő közlekedés feltételeinek javítása mellett a kerékpárutak fejlesztése is fő cél. Példaként említette meg, hogy a megye érintett települései TOP forrásból 25 kilométer új kerékpárutat építhetnek.

Becze Szabolcs bemutatta, mely tíz projektet (útszakaszt) érinti a közel 20 kilométeres mellék-, összekötő-, és bekötőút fejlesztés. A megyei önkormányzat által koordinált TOP forrás e tíz szakasz, illetve a kishidak esetében 1,763 milliárd forintot jelent. Pincehelyen, Kaposszekcső és Jágónak között, valamint Domborinál és Tolnán már megkezdődtek a munkálatok.

A vezetőképen Fehérvári Tamás (b) és Becze Szabolcs. Fotó: Ótós Réka

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Becze Szabolcs, Fehérvári Tamás, MK Zrt., önkormányzat, pályázat, Tolna megye, TOP
Close