full screen background image
Search
2020. október 29. csütörtök -
  • :
  • :

Hivatalos munka és dinnyeföld látogatás

Hivatalos munka és dinnyeföld látogatás

2018.06.26. Dunavecse adott otthont június 26-án a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés bizottságai ülésének. A látogatás keretében Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és a testület tagjai megtekintették a megye és egyben az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalkozását is. A látogatás célja, hogy a megyei fejlesztési ügyekben kompetens döntéshozók testközelből is megismerjék az adott térség értékeit és felhívják a figyelmet a Bács-Kiskun megyében található jó-gyakorlatokra, kiemelkedő vállalkozásokra és a helyi gazdaság zászlóshajóira.

A bizottsági üléseket megelőzően Roszik Tamás vállalkozó, dunavecsei alpolgármester sárgadinnye ültetvényét látogatták meg a tisztségviselők, mely mára Magyarország egyik legnagyobb egybefüggő és nemzetközi hírű kertészetének számít. Roszik Tamás szülőfalujában, Apostagon kezdett a növénytermesztésbe egy hektáron azzal a céllal, hogy folytassa dédszülei örökségét.

„Nem munka, hanem genetikailag belém kódolt hivatás a dinnyetermesztés” – vallja az elhivatott gazda, aki szorgalommal, kitartással és alázattal érte el céljait. A családi gazdaság mára 45 hektárt művel, a hazai sárgadinnyetermő terület egy tizedét. Dunavecsén, kiváló öntéstalajon, a Duna és a csatornák párás levegőjébe burkolva, igényes termesztési technológiát, zöldkategóriás növényvédő szereket alkalmazva termeszti a piacvezető fajtájú, kiváló minőségű, mézédes, sárga- és zöldbelű dinnyéket.

A családi vállalkozáshoz igényesen kialakított, 1500 négyzetméteres hűtőház, óránként 10 tonna kapacitású osztályozó gépsor és saját szállító géppark is tartozik, mely egész évben 45 helybelinek ad munkát. Június elejétől november végéig szállít a nagybani piacra és számos hipermarket-láncnak.

Az ültetvényre történő látogatás és a közgyűlés bizottságainak ülése után, Rideg László elnök fogadóórát tartott a Polgármesteri Hivatalban. A fogadóóra négyszemközti konzultációja során terítékre kerültek Dunavecse járóbeteg ellátása nehézségeinek lehetséges megoldásai, valamint szó esett különféle pályázati- és gazdaságfejlesztési lehetőségekről.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, dinnye, Dunavecse, mezőgazdaság
Close