full screen background image
Search
2020. január 27. hétfő -
  • :
  • :

Hatvanmilliós támogatás Fejér megyétől a települések kötelező feladatellátására

Hatvanmilliós támogatás Fejér megyétől a települések kötelező feladatellátására

2019.07.01. Összesen kilenc Fejér megyei település, több mint hatvanmillió forintos támogatásban részesült a Fejér Megyei Önkormányzat Pénzügyi Keretéből. A támogatások kötelező feladatellátásokban segítik a településeket. Intézményfelújításokra, útépítésekre és Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálatára is biztosítottak forrást.

A megyei önkormányzat pénzügyi alapja egy nagyon fontos forrás, amit rendszerint június elején osztanak fel és a települések kötelező feladatállását segíti – hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Idén összesen kilenc település között, több mint 60 millió forintot tudott szétosztani a testület. A pályázatok elbírálása pedig egyhangú döntéssel történt. Jellemző az útfelújítás, a közintézmények korszerűsítése, továbbá nagyon sok pályázati lehetősége van az önkormányzatoknak, melyekhez önerőként is szolgálhat a támogatás.

Lepsény 6 millió forintot nyert útfelújításra, Mezőszentgyörgy 5 millió forintos támogatásban részesült a hivatal épületének energetikai felújítására, Kisláng ugyancsak 5 millió forintot kapott étkezőbővítésre és a HÉSZ felülvizsgálatára, Ráckeresztúr 7 millió forintot nyert útfelújításra továbbá szintén út- és hídfelújításra kapott 3 millió forintot Gyúró. Fehérvárcsurgó 15 milliós támogatásban részesült az óvoda tetőszerkezetének felújítására, Cece bölcsődei csoportszoba kialakítására kapott 10 millió forintot, Sárkeresztes 7 millió forintot nyert autóbusz megállóhely és parkolók kialakítására, Mátyásdomb pedig 2.5 milliós támogatásban részesült az óvoda fűtéskorszerűsítésére és akadálymentesítésre.

Forrás: szekesfehervar.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Cece, Fehérvárcsurgó, Fejér megye, Gyúró, Kisláng, Lepsény, Mátyásdomb, Mezőszentgyörgy, Molnár Krisztián, önkormányzat, pénzügyek, Ráckeresztúr
Close