full screen background image
Search
2020. július 15. szerda -
  • :
  • :

Hajdúdorogon ült össze a megyei közgyűlés

Hajdúdorogon ült össze a megyei közgyűlés

2019.06.28. A kihelyezett ülést június 28-án tartotta a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés a hajdúdorogi polgármesteri hivatal tanácskozó termében.

Csige Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket és egyben bemutatta Hajdúdorogot; a városban már megvalósult, valamint a várható fejlesztéseket is.

Ezután a képviselők Dr. Fodor Mária, megyei tisztifőorvos előadása által részletesebben megismerhették 2018. évre vonatkozóan Hajdú-Bihar megye lakosságának egészségi állapotát, az egészségromlást előidéző okokat, a szükséges tennivalókat. A hozzászólások alapján kiderült, hogy a jövőben a prevencióra, a szűrésekre helyeznék a hangsúlyt a képviselők.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a megyében folyamatosan újulnak meg az egészségügyi intézmények. Ezek a fejlesztések is a születéskor várható élettartam növelését szolgálják. A tájékoztatót egyhangúlag fogadta el a közgyűlés.

Kovács Ferenc, tűzoltó dandártábornok a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavalyi tevékenységéről számolt be. A. képviselők méltatták a szervezet munkáját, különösen kiemelték az időjárás viszontagságai elleni védekezés nehézségeit. Az előterjesztést elfogadta a testület.

Továbbá a közgyűlés tájékoztatót hallhatott a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat hazai, uniós forrásból megvalósuló projektjeinek előrehaladásáról, valamint a nemzetközi kapcsolatokról és a folyamatban lévő nemzetközi projektek állásáról is.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat




Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csige Tamás, egészségügy, Hajdú-Bihar megye, Hajdúdorog, közgyűlés, önkormányzat
Close