full screen background image
Search
2017. augusztus 20. vasárnap -
  • :
  • :

Hajdú-Bihar megye kincsei

Hajdú-Bihar megye kincsei

2017.08.08. Augusztus 11. és 26. között naponta 10.00 órától 18.00 óráig a Hajdú-Bihar Megyei Értéktárban lévő értékekből látható kiállítás a Debreceni Kölcsey Művelődési Központ Bényi Árpád termében. A rendezvényt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Főnix Rendezvényszervező Kft. együttműködésével a Földművelésügyi Minisztérium támogatásából valósítja meg.

A karneváli hét idejéhez igazodva a rendezvényre nemcsak a város, a megye lakosságát, hanem minden idelátogató turistát várunk. A kiállításhoz kézműves bemutatók és játszóházi foglalkozások kapcsolódnak. A tárlat ideje alatt néhány értékről videofilm is látható.

A kiállításon bemutatjuk a megyei, valamint a települési értéktárakban található értékeket. Amennyiben lehetséges, és tárgyiasult értékről van szó, akkor a megye népi iparművészei, Népművészet Mesterei által készített tárgyak kerülnek kiállításra, egyéb esetben fotókon, tablókon, roll-up- okon keresztül mutatjuk be kincseinket. Interaktívvá téve a rendezvényt az értékekhez kapcsolódóan mesterségek bemutatkozására, valamint játszóházi foglalkozásra is sort kerítenek.

A kiállítással a megyei önkormányzat az értéktárat, az értéktárban lévő értékeket, az értékgyűjtést kívánja népszerűsíteni.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Debrecen, értéktár, Hajdú-Bihar megye, kiállítás
Close