full screen background image
Search
2020. július 4. szombat -
  • :
  • :

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Somogyi Értékek Napját

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Somogyi Értékek Napját

2015. augusztus 10. 2015. augusztus 28-án, pénteken rendezik meg a Somogyi Értékek  Napját, amelynek fő célja  a megye kulturális, gasztronómiai értékeinek bemutatása.

Ebből az alkalomból nyitja kapuját a Kaposvári Vigasságok tere is. Ezerszínű Somogy címmel látható ezen a napon a megye előadóinak, kulturális csoportjainak ünnepi műsora. A rendezvényen  olyan somogyi előadóknak kívánnak bemutatkozási lehetőséget biztosítani, akik sokat tettek Somogy népszerűsítéséért, hagyományaink ápolásáért. Az első Somogyi Értékek Napján az Örökségünk – Somogyország Kincse címmel elismert somogyi szőlő- és borkultúrát a Balatonboglári Borvidék kiváló borai képviselik.

A programokat az Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Somogy Táncegyüttes műsora, a Somogy Polgáraiért és Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete jelenléte, illetve a Kaposvári Vigasságok terének bemutatása teszi színesebbé. Szintén Örökségünk – Somogyország Kincse címmel ismerik el Somogy megye népművészetét, néphagyományait, így ezen értékeket kézműves kiállításon mutatja be a Somogy Megyei Kézműves Egyesület.  Minden érdeklődőt szeretettel vár a rendező Somogy Megyei Önkormányzat és Jakó Gergely megyeelnök.

SOMOGYI-ERTEKEK-NAPJA-2015
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.