full screen background image
Search
2020. szeptember 18. péntek -
  • :
  • :

Gyurkovits Róbert – A lovazás mint életforma

Gyurkovits Róbert – A lovazás mint életforma

2020.07.10. A lovasképzés nem csak hazánkban, de egész Európában egy olyan betöltetlen űr a felnőttképzés ágazatában, amely legalább tízszer annyi szakembert tudna foglalkoztatni, mint azt napjainkban teszi.

Gyurkovits Róbert, aki nem csak Csongrád-Csanád megyében híres lovasképzéseiről és lovardájáról, de mondhatjuk, hogy az egész világon, hiszen több nagysikerű hollywoodi filmben is láthatta őt a nagyközönség, természetesen lóháton. Róbert egyike azon inspiráló kedvezményezetteknek, akik sikeresen pályáztak az Európai Unió Kohéziós Alapja által nyújtott támogatásra.

Róbert többek között ezeknek a forrásoknak köszönhetően hozott létre egy olyan képzési rendszert, amely világszínvonalú szaktudással rendelkező szakembereket ad a munkaerőpiac egy speciális szegmensének, akik országhatáron kívül is megállják a helyüket. A projekt keretei között közvetlenül és közvetetten is számos új munkahelyet és megélhetést teremtett, egyrészt az önálló oktatói gárda felállításával, illetve a képzéseken részt vett hallgatók már aktívan kamatoztatják az elsajátított elméleti és gyakorlati tudást. Olyan fontos területeken tudnak szolgáltatást végezni, mint a turisztikai, agroturisztikai tevékenység, vagy a megváltozott munkaképességű személyek és gyermekek életében kiemelkedő terápiás fejlesztés célú lovazás. Róbert nem titkolt célja az, hogy bevonja a régióban élő ifjúságot és egy valóságos életformát biztosítson számukra, amelyből stabil egzisztenciát tudnak építeni maguknak és később családjuknak.

„Nélkülük félkarú óriások lennénk” – mondta Róbert, amikor arról beszélt, hogy Kistelek Város Önkormányzata és a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség milyen elképesztő erőfeszítésekkel járul hozzá, hogy ez a projekt sikeres legyen és minél több emberhez el tudjon jutni.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád-Csanád megye
Close