full screen background image
Search
2020. augusztus 15. szombat -
  • :
  • :

Gyopáros Alpár: a kormány a falusi csok keretében komoly támogatást kínál lakhatási célokra

Gyopáros Alpár: a kormány a falusi csok keretében komoly támogatást kínál lakhatási célokra

2020.05.28. A falusi csok keretében a kormány komoly támogatást kínál lakhatási célokra a kistelepüléseken – hangoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Kunadacson.

Gyopáros Alpár a Magyar falu program keretében a községben megvalósult fejlesztések közül a művelődési ház korszerűsítését tekintette meg.

A programról szólva hangsúlyozta: a kormányzati forrásból megvalósuló életminőség-javító intézkedések helyben maradásra ösztönzik a kistelepüléseken élőket. A program révén javul az életminőség, működnek az intézmények, megújul az óvoda, az orvosi rendelő, korszerűsödnek az utak – mondta a kormánybiztos.

Hozzátette: a falusi csok keretében pedig a kormány komoly támogatást kínál lakhatási célokra. Gyopáros Alpár közölte: a falusi csok elindítása óta eltelt időben a támogatást 10 ezer, kistelepülésen élő család igényelte összesen 50 milliárd forint értékben.

A Magyar falu program keretében a másfél ezres lélekszámú Kunadacs a múlt évben négy pályázatot nyújtott be, és mind a négy nyert.

A programnak köszönhetően a művelődési ház fűtési rendszerének korszerűsítésére 11,2 millió forintot, az orvosi rendelő fűtéskorszerűsítésére 6,5 milliót nyertek, továbbá csaknem 5 millió forintot fordíthatnak járdaépítésre. A falu egy sportpark létrehozására is sikerrel pályázott.

A kormánybiztos a fejlesztések közül a művelődési házban elvégzett munkákat tekintette meg, ahol Farkas Ildikó polgármester számolt be a program segítségével elvégzett korszerűsítésekről.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Gyopáros Alpár, Kunadacs
Close