full screen background image
Search
2020. szeptember 20. vasárnap -
  • :
  • :

Forráskúton versenyképes gazdaságra van kilátás a paktumnak köszönhetően

Forráskúton versenyképes gazdaságra van kilátás a paktumnak köszönhetően

2020.05.21. A Csongrád Megyei Önkormányzat cikksorozatának legújabb részében ezúttal Fodor Imrét, Forráskút polgármesterét kérdeztük a megyében megvalósuló foglalkoztatási együttműködési programokkal, paktumokkal kapcsolatos tapasztalatairól.

– A Csongrád Megyei Önkormányzat, illetve a helyi paktumok komoly segítséget jelentenek a munkavállalók és a munkaadók céljaik összehangolásában, elérésében – kezdte Fodor Imre, Forráskút polgármestere. – A program során Forráskúton alkalma nyílt az érdeklődőknek a személyes ügyfélfogadásokon megismerni a munkaerőpiaci lehetőségeiket, valamint partnerségi találkozókat, rendezvényeket szerveztünk térségi szinten, amelyek horizontális látókörbővítést eredményeztek a munkaerőpiaci szereplők számára – tette hozzá.

A polgármester megemlítette, hogy Forráskúton is szükségük van a munkáltatóknak a kellően motivált, képzett, tenni akaró foglalkoztatottakra, de a munkavállalóknak is kell az anyagi, erkölcsi megbecsülés. Úgy véli, ha ezek együttállása megvalósul, akkor lehet egy versenyképes, fejlődő gazdaságról, vállalkozásról beszélni. – Mindezek elérésében hathatós segítséget jelentett a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum és kiemelendő a Kormányhivatal és járási hivatalok szerepe, akik példásan közvetítették a projekt szellemiségét – zárta gondolatait.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM)

Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád-Csanád megye, Fodor Imre, foglalkoztatás, Forráskút, önkormányzat
Close