full screen background image
Search
2020. augusztus 15. szombat -
  • :
  • :

Fontos témákban döntött a Heves Megyei Közgyűlés

Fontos témákban döntött a Heves Megyei Közgyűlés

2020.07.31. A Heves Megyei Közgyűlés nyáron is gőzerővel munkálkodik azon, hogy a 2014-2020-as uniós tervezési időszakban minden projekt időben megvalósulhasson – fogalmazott dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke csütörtöki, megyeházán megtartott sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, hogy a kormányprogramhoz kapcsolódva, szűkebb hazánkban folytatódik a bölcsődefejlesztési projektek támogatása. Heves megyében 4,2 milliárd forintról született döntés ezidáig, s ahogyan fogalmazott, ebbe a kalapba – a grémium csütörtöki döntése alapján – további 737 millió forint kerül. Ez azt jelenti, hogy újabb 5 Heves megyei településen kezdődhet bölcsődefejlesztés. Szólt arról is, hogy megyénkben, a TOP-os forrásoknak köszönhetően több mint 400 új bölcsődei férőhely létesül, s 32 új bölcsőde épülhet, bővülhet, vagy újulhat meg. Hangsúlyozta, hogy a Családvédvelmi Akcióterv egyik fontos pillérére, a bölcsődei férőhelyek fejlesztésére – a mai döntést is figyelembe véve – közel 5 milliárd forint fordítható megyénkben.

A grémium tegnapi, szintén jelentős döntése értelmében Heves megye egyik viharkárokat szenvedett települése 419 millió forintos pályázati támogatásban részesül. A település neve azt követően válik nyilvánossá, amint az Irányító Hatóság is jóváhagyja a Heves Megyei Közgyűlés döntését – tette hozzá dr. Juhász Attila Simon.

A közgyűlés elnöke sajtótájékoztatóján szólt a töretlenül népszerű Magyar Falu Programról is, melynek köszönhetően 2020-ban eddig 1,2 milliárd forint érkezett a települési önkormányzatokhoz, de ezen felül zajlanak a belterületi úthálózatok fejlesztései is. Emlékeztetett rá, hogy az útépítési projekteket és a falusi CSOK pályázatokat is figyelembe véve, a 2019-es esztendőben közel 6 milliárd forintból fejlődhettek településeink a program révén. Új orvosi eszközök beszerzése, rendelő-felújítások, önkormányzati utak felújítása, járdafelújítás, közösségi terek kialakítása valósult meg, melyek mind hozzájárultak településeink fejlődéséhez, növelték azok megtartó erejét.

Forrás: Heves Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in dr. Juhász Attila Simon, Heves megye, közgyűlés, Magyar Falu Program, önkormányzat
Close