full screen background image
Search
2019. december 6. péntek -
  • :
  • :

Fontos döntések születtek az év első közgyűlésén Tolnában

Fontos döntések születtek az év első közgyűlésén Tolnában

2019.02.15. Az idei költségvetés, marketingterv, és az önkormányzati cégekkel történő együttműködés részletei is terítékre kerültek a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki ülésén. A közgyűlési tagok támogatták, hogy a megyei önkormányzat csatlakozzon a Tolna Kincse Turisztikai Egyesülethez, és egy további döntés értelmében Tolna Megyei Klímairodát hozhatnak létre.

Mintegy 1,3 milliárd forintból gazdálkodik idén a Tolna Megyei Önkormányzat. Jelen összeg az előző évhez képest közel negyed milliárddal több, és hasonlóan tartalmazza az elnyert pályázati forrásokat is. Az előterjesztés szerint a feladatok ellátására elegendő forrás jut az idén.

Az önkormányzat saját cégeinek ügyeit is sorra vette a testület: többek között üzleti terveket, feladat-ellátási szerződéseket hagytak jóvá.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. Fotó: Ótós Réka.

Az idei marketingtervezés szempontjából is előrelépés történt, hiszen elkészült a 2019. évre vonatkozó, marketing stratégiához illeszkedő terv. Eszerint az arculatváltáson átesett megyei önkormányzat a jövőben is nagy hangsúlyt fektet az új szerepköréhez illő imázs megjelenítésére. Rendezvénynaptár sorakoztatja fel, milyen események várhatóak az elkövetkező időszakban, s milyen akciók keretében kívánja népszerűsíteni a megyét az önkormányzat. Fő célként fogalmazódott meg, hogy a megye folyamatosan jelen legyen a települések életében. A Közgyűlés támogatta a megfogalmazott célokat.

A turizmusfejlesztés jegyében határoztak arról, hogy a megyei önkormányzat csatlakozik a Tolna Kincse Turisztikai Egyesülethez, amely projekt keretében átfogó megyei turisztikai honlapot hoz létre. A sikeresen megvalósított megyei klímaprojekt folytatásaként, a klímastratégiában is rögzített klímairoda létrehozását is támogatták a képviselők.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in klímastratégia, költségvetés, közgyűlés, marketing, önkormányzat, Tolna megye
Close