full screen background image
Search
2020. február 20. csütörtök -
  • :
  • :

Foglalkoztatást elősegítő együttműködést kötöttek

Foglalkoztatást elősegítő együttműködést kötöttek

2016.03.10 Közös sajtótájékoztató keretében írtak alá foglalkoztatást elősegítő együttműködési megállapodást a megyei önkormányzat, a kormányhivatal és Szekszárd önkormányzata. Fehérvári Tamás elnök, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Ács Rezső polgármester a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kiírt foglalkoztatással összefüggő pályázati felhívások (TOP-6.8.2, TOP-5.1.1.) kapcsán fejezték ki együttműködési szándékukat.

Fehérvári Tamás célként határozta meg, hogy a foglalkoztatást segítő projektek keretében a lehető legtöbb munkanélküli állásra találjon. A megállapodást annak érdekében kötik meg, hogy az érintett szervek összehangoltan, a közös célok mentén, szakmai egyeztetésekre alapozottan, minél sikeresebben valósítsák meg azokat a programokat, amelyek a megye munkaügyi helyzetének javítását eredményezik.

Dr. Horváth Kálmán a kormányhivatal foglalkoztatásért felelős szervére utalva kijelentette: megfelelő szakértelemmel dolgoznak azért, hogy a megye hátrányos térségeiben is eredményesek legyenek a felzárkóztató projektek.

Ács Rezső mérföldkőnek nevezte az együttműködési megállapodás megkötését és a tervezett paktumiroda létrehozását, melyek révén a három fél erőforrásai együttesen hasznosulhatnak a megyeszékhely, annak térsége és a megye javára. Nem csupán a munkavállalók számára, hanem a térség vállalkozóinak is fontos, hogy munkaerőt találjanak. A városvezető kiemelte: a szakképzési rendszer kialakítása során a hiányszakmákra szükséges helyezni a hangsúlyt.

A képen Ács Rezső (jobbról), Fehérvári Tamás és dr. Horváth Kálmán.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in dr. Horváth Kálmán, Fehérvári Tamás, foglalkoztatás, közgyűlés, megállapodás
Close