full screen background image
Search
2020. augusztus 7. péntek -
  • :
  • :

Fesztivál sörrel és csülökkel Békéscsabán

Fesztivál sörrel és csülökkel Békéscsabán

2016.05.16. Még egy hónap, és rajtol a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé. Békés megyében, Békéscsabán már 16. alkalommal kerül középpontba a sör és a csülök, a rendezvény június 14­-én kezdődik és 18-­ig tart.

2001­-ben volt az első fesztivál, már akkor is számos sörgyártó képviselte magát. Azóta a rendezvény mit sem veszített népszerűségéből, idén több, mint 100 fajta csapolt sörrel várják a kilátogatókat, és a nagy sörgyárak mellett a kézműves sörfőzdék is bemutatkoznak. A sör mellett főszerepet kap a csülök, amelyet főzve, sütve, grillezve, hagyományos és a megszokottól eltérő fűszerezéssel kóstolhatnak meg a fesztiválozók.

A fesztivál nyitásaként ejtőernyősöknek köszönhetően égből érkezik az első söröshordó, majd kezdetét veszi a kavalkád, amelynek célja a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése mellett a megye nevezetességeinek minél szélesebb körben való megismertetése, a turizmus, az idegenforgalom fellendítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése és a gasztronómiai hagyományok ápolása.

Idén is lesz csülökpörkölt főzőverseny, Kárpát Medence Nemzeti Értékei és Hungarikumi Kiállítás és Vásár, újdonságként Sörfutás, számos kísérőprogram és színpadi produkciók sokasága. Fellép többek között a Wellhello, a Kowalsky meg a Vega, a Tankcsapda, Ákos és élő showműsorral érkezik a külföldi La Bouche együttes, amely világsztár sztárvendéget is hoz magával Tania Evans a legendás Culture Beat énekesnője személyében.

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat Fotó: Facebook.com/Csabaisorfesztival
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, Békéscsaba, fesztivál, gasztronómia
Close