full screen background image
Search
2020. június 3. szerda -
  • :
  • :

Felzárkózási Fórum a vasi Megyeházán

Felzárkózási Fórum a vasi Megyeházán

2019.05.31. Az új együttműködések kialakítása érdekében létrejött Megyei Felzárkózási Fórum csütörtök délelőtt tartotta 3. ülését a Megyeházán.

A Fórum tagjait dr. Balázsy Péter megyei jegyző köszöntötte, aki elmondta, hogy a Vas Megyei Önkormányzat és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltsége konzorciumi partnerségében megvalósuló projekt célja megyei szintű koordinációs és konzultációs rendszer kialakítása annak érdekében, hogy a felzárkózás-politikai együttműködések megyei szinten is kialakuljanak és rendszeressé váljanak

A Fórum munkáját a tematikus munkacsoportok segítik. A munkacsoportok a hátrányos helyzetű célcsoportokhoz kapcsolódó tematikus üléseket tartanak, amelyek során feltérképezik a szolgáltatási hiányok kiküszöbölését segítő együttműködési lehetőségeket, feltárják és megoldási javaslatokat fogalmaznak meg a Fórum számára.

2018-as évben 5 járásban valósult meg munkacsoport ülés, ahol a szolgáltatás hiányok és problémamegoldási javaslatok összegyűjtésre kerültek. Ezek bemutatásra kerültek a 2018. december 14-én tartott 2. Felzárkózási Fórum ülésen. Ezen az ülésen döntöttek a Fórum tagjai arról, hogy a továbbiakban a problémák feltérképezése és a beavatkozási lehetőségek megvitatása célcsoporti szintű munkacsoportokban folytatódnak.

A Fórum munkája és a Fórum szintje azért is fontos ebben a folyamatban, mert a fórumtagok túlnyomó része települési szinten túlmutató tevékenységgel, hatáskörrel bír. Ennek megfelelően a 2019-es évben legalább 5 munkacsoport (IDŐSEK, NŐK, GYEREKEK, FOGYATÉKKAL ÉLŐK, ROMA/MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐK) szerveződött, ill. szerveződik egy-egy fórumtagok közül választott vezetővel és a projektben dolgozó felzárkózási munkatársak részvételével.

A munkacsoportok munkája interaktív formában valósul meg, minden érintett helyben elmondhatja a véleményét, javaslatait, észrevételeit. Az esetlegesen felmerülő további javaslatokat pedig később is megtehetik. Ezek alapján történik a javaslatok végleges összesítése. Jelen rendezvényen Fórum tagjai számára a munkacsoportok által szakmai oldalról felvetett, csoportosított probléma-halmazok kerültek bemutatásra, amelyek rávilágítanak az eddig felszínre került szolgáltatási hiányokra.

Forrás: Vas Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Balázsy Péter, foglalkoztatás, fórum, Szombathely
Close