full screen background image
Search
2019. január 22. kedd -
  • :
  • :

Felújították a Rédics és Bödeháza közötti útszakaszt

Felújították a Rédics és Bödeháza közötti útszakaszt

2019.01.09. A magyar-szlovén határ közelében, a rédicsi körforgalomból a hetési települések, illetve Szlovénia felé vezető megújult útszakaszt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója avatta fel.

Az eseményen elhangzott, hogy az országos, 100 milliárd forintos útfelújítási program keretében 5 milliárd forint jutott a zalai fejlesztésekre. A most avatott másfél kilométeres szakasz rendkívül rossz állapotúvá és így balesetveszélyessé vált, illetve a szlovén oldalon már korábban felújították, így fontos volt a munka elvégzése. A beruházás mintegy 260 millió forintba került.

Zala megye legfontosabb kihívása az úthálózat rendbetétele – emelte ki dr. Pál Attila, ki elmondta, hogy a TOP program keretében 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre a mellékutak felújítására, melyből tavaly mintegy 600 millió forintot használtak fel, idén pedig további szakaszok újulnak meg. Az uniós mellett hazai forrás is rendelkezésre áll majd az önkormányzatok számára útfelújításra a Magyar falu program keretében.

A felújítás műszaki tartalmáról elhangzott, hogy a másfél kilométeres utat teljesen átépítették, a burkolatalapot új technológiával, remix eljárással készítették el, majd két új aszfaltréteg került a szakaszra. Emellett megújult két híd és a csapadékelvezető árkokat is rendbe tették. A környéken több felújítást végeztek tavaly, s idén folytatják a munkákat, egyebek mellett Lenti bárszentmihályfai városrészében, a Borsfa-Lenti, illetve a Tormafölde-Csömödér útvonalon.

Forrás: Zala Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Pál Attila, MK Zrt., Mórocz József, utak, Vigh László
Close