full screen background image
Search
2018. december 14. péntek -
  • :
  • :

Felújított orvosi rendelőt adtak át Kaposszekcsőn

Felújított orvosi rendelőt adtak át Kaposszekcsőn

2018.06.26. Felújított orvosi rendelőt és védőnői szolgálati helyiséget adtak át szombaton a Tolna megyei Kaposszekcsőn. Az épületet a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program 59 millió forintos támogatásával korszerűsítették.

Az átadáson Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a dombóvári választókerület fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: a kormány az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított az oktatási és egészségügyi intézményekre, kórházakra, háziorvosi, fogorvosi rendelőkre egyaránt.

A választókerület számos településén újultak meg háziorvosi, védőnői szobák, fogorvosi rendelők, Kaposszekcsőn emellett a községházát, az iskolát, az óvodát is felújították, valamint új sportcsarnok épült – tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy az utóbbi időszakban alapvetően megváltozott a pályáztatással kapcsolatos gondolkodás: a pályázati folyamat részesei közösen fogalmazzák meg a célokat azért, hogy minél több településre jussanak fejlesztések. Ha forráshiány miatt el kell utasítani egy-egy pályázatot, a döntéshozók keresik a lehetőséget arra, hogy a projekt egy másik pályázati kiíráson nyertes legyen. Talán ezt érzik a Tolna megyei önkormányzatok is, hiszen nincs olyan település, ahová ne jutott volna valamilyen fejlesztési forrás – jegyezte meg.

Csapó Gyuláné, az 1528 lakosú település független polgármestere elmondta: a 81 millió forintos projekt keretében a kaposszekcsői épület mellett a nyolcszáz lakosú Csikóstőttős orvosi rendelőjét is korszerűsítették. A két község a 230 lakost számláló Jágónakkal együtt alkot egy háziorvosi körzetet.

A tavaly júliusban elkezdett munka során a 200 négyzetméteres kaposszekcsői ingatlant teljes körűen felújították, új villamoshálózatot, fűtési rendszert építettek ki, kicserélték a nyílászárókat, a bútorzatot, és orvosi eszközöket vásároltak.

A képen: A nemzeti színű szalagot Potápi Árpád János, Csapó Gyuláné, valamint Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke vágta át ünnepélyesen. Fotó: Facebook.com – Potápi Árpád János

Kadarka.net/MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csapó Gyuláné, egészségügy, Fehérvári Tamás, Kaposszekcső, Potápi Árpád János, Tolna megye
Close