full screen background image
Search
2019. május 26. vasárnap -
  • :
  • :

Felújítják az általános iskolát Bácsbokodon

Felújítják az általános iskolát Bácsbokodon

2019.03.04. A Bácskai Általános Iskola négy tagintézményét (Bácsbokodon, Bácsborsódon, Katymáron és Tataházán) összesen 683 millió forint pályázati támogatásból korszerűsítik, ebből 428 millió forintot fordítanak a bácsbokodi intézmény infrastruktúra fejlesztésére, valamint eszközök beszerzésére.

Az 1924 óta fennálló intézmény történetében még nem volt példa ilyen nagyszabású korszerűsítésre– hangzott el a beruházás nyitórendezvényén február 22-én, pénteken a bácsbokodi általános iskolában.

Az idei esztendőben sikerként könyvelhető el, hogy 2,3 milliárd forintos beruházás révén hét általános iskolának a felújítása kezdődött meg – ismertette Sárosi Magdolna, tankerületi igazgató az eseményen. A beruházás része a kormány átfogó iskolafejlesztési programjának, amelynek keretében több intézmény újul meg a Bajai Tankerülti Központ közreműködésével, köztük a Bácskai Általános Iskola is.

A bácsbokodi székhelyű intézményben teljes körű felújítás történik, amely érinti a tetőszerkezetet, a külső homlokzatok és a padlásfödém hőszigetelését, a teljes épületgépészetet, valamint a belső fal- és padlóburkolatok megújítását. Továbbá új nyelvi labor és több korszerű szaktanterem létesül, valamint informatikai eszközök és új bútorok, taneszközök kerülnek beszerzésre és az iskola sportudvara is felújításra kerül.

A gyerekek formálásának legfontosabb időszaka az a 6 vagy 8 év, amit itt töltenek el, ezért kiemelt jelentőségű, hogy milyen tárgyi feltételek állnak az oktatás szolgálatában. Az iskola a jövőt határozza meg minden egyes településen. Tehát minden épület, amely azt a célt szolgálja, hogy a fiatal nemzedéket felkészítse a jövőre, az meghatározó a településünk számára- mondta Kovács László, Bácsbokod polgármestere.

A munkálatokat januárban elkezdték és a tervek szerint a diákok és a pedagógusok az új tanévet már a megújult környezetben köszönthetik.

A fejlesztés az EFOP-4.1.2-17-2017-00008 azonosítószámú, a Bácskai Általános Iskola fejlesztése elnevezésű projekt keretében az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Bácsbokod, iskola
Close