full screen background image
Search
2020. október 31. szombat -
  • :
  • :

Felavatták a Hirschmann új gyártócsarnokát Békéscsabán

Felavatták a Hirschmann új gyártócsarnokát Békéscsabán

2016.10.07. Egymilllió eurós beruházással 1400 négyzetméteres új gyártócsarnokot adtak át az autó- és elektronikai iparban működő Hirschmann Car Comunication Kft. békéscsabai telephelyén pénteken.

A személy- és tehergépjárművek számára egyebek mellett tető- és fóliaantennákat, erősítőket, szűrőket, nagyfrekvenciás csatlakozókat és kábeleket gyártó kft. új gyártócsarnokával hétezer négyzetméteresre bővítette telephelyét. A beruházás összértéke meghaladja az egymillió eurót, az összeget teljes mértékben saját forrásból finanszírozták.

A békéscsabai működésének 25. évfordulóját ünneplő 600 dolgozót foglalkoztató cég a fejlesztés révén csaknem 70 új munkahelyet teremtett, és további 15-20 ember felvételét tervezi a közeljövőben.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ünnepélyes avatáson kiemelte: a gazdaságnak szüksége van olyan vállalkozásokra, amelyek révén “magasabb sebességi fokozatba lehet kapcsolni”, és a Hirschmann ilyen vállalat.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a magyar gazdaságban mára látszanak a sokak által kritizált unortodoxia, a “félelem nélküli újítás” eredményei. E hónapban a Standard&Poor’s felminősítette Magyarországot, nő a foglalkoztatottság, 43 hónapja emelkednek a bérek – emlékeztetett.

A csarnokavatás és a cégcsoport békéscsabai 1991-es megtelepedésének 25. évfordulójának alkalmából rendezett pénteki ünnepségen Peter Inzenhoffer ügyvezető igazgató felidézte: a helyi partnerekkel együttműködésük már 1972-ben elkezdődött. A cég rádióantennák gyártásával kezdte, a ’90-es évek végén kapcsolódtak be az autó-, 2006-ban pedig az elektronikai iparba.

hirschmann-mtiEgy dolgozó fóliaantennát szerel a Hirschmann Car Communication Kft. békéscsabai üzemében 2016. október 7-én. Ezen napon adták át a cég új gyártócsarnokát. MTI Fotó: Rosta Tibor

Ludwig Geis, a Hirschmann Car Communication GmbH ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a gyártási módszerek megtervezése mellett a teljes gyártási folyamat is Békéscsabán zajlik, “Németországban már nincs is meg ehhez az infrastruktúra”. A vállalat évente több mint 35 millió terméket gyárt, amelyet Európába, Ázsiába és Amerikába szállítanak. A beruházás révén a kapacitást várhatóan tíz százalékkal tudják növelni – mondta el az ügyvezető igazgató az MTI kérdésére.

Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke idézte a kamara egyik felmérését, miszerint ötből négy német vállalat nem bánta meg magyarországi beruházását, és ismételten így döntene. Emlékeztetett: a Hirschmann a rendszerváltás után az egyik első vállalatként kezdte meg működését a régióban.

Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott szerint Békéscsabán és környékén a közeljövőben több tízmilliárd forint értékben valósulnak meg beruházások. Szarvas Péter (független) polgármester a város egyik legnagyobb munkáltatójának nevezte a csaknem 600 dolgozót foglalkoztató Hirschmann Car Comunication Kft.-t. A Hirschmann Car Communication Kft. értékesítési nettó árbevétele 2015-ben 12,8 milliárd forint volt az előző évi 11,2 milliárddal szemben. Adózott eredménye 2015-re az előző évi 436-ról 705 millió forintra nőtt.

A stuttgarti központtal működő, 1924-ben Richard Hirschmann által alapított cég Németországban és Békéscsabán rendelkezik saját termelő üzemekkel. A társaság autóipari érdekeltsége olyan cégeknek szállít, mint például a Mercedes, vagy a Wolkswagen.

MTI

A vezető képen: Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkár beszédet mond a Hirschmann Car Communication Kft. új gyártócsarnokának ünnepélyes avatóján Békéscsabán 2016. október 7-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in autó, Békés megye, Békéscsaba, Csepreghy Nándor, fejlesztés
Close