full screen background image
Search
2020. szeptember 20. vasárnap -
  • :
  • :

Fejlesztések Tolnában: kerékpárút és ipari park is épül

Fejlesztések Tolnában: kerékpárút és ipari park is épül

2020..05.21. Két sikeres TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projekthez kapcsolódó eseményre került sor május 19-én, a Tolna megyei Bonyhádon és Kölesden. A völgységi város ipari parkot létesít, így a helyi önkormányzat alapkőletételi ünnepséget szervezett. Utóbbi község pedig a szomszédos Kistormással összekötő kerékpárutat tervezi megvalósítani – délelőtt sajtótájékoztató keretében adták át a munkaterületet. A megyei önkormányzatot Orbán Attila alelnök képviselte mindkét programon, melyeken a térség országgyűlési képviselője, Potápi Árpád János is részt vett.

Kölesden Potápi Árpád János hangsúlyozta: jó döntésnek bizonyult a Kormányzat részéről, hogy a források 60 százaléka közvetlenül gazdaságfejlesztést szolgáljon. Ennek köszönhető ugyanis, hogy a járvány hatásai kevésbé érezhetőek országunkban, és Tolna megyében pedig kiváltképpen – tette hozzá.

Orbán Attila szerint rendkívül fontos, hogy a vidéki embereknek is lehetőségük nyíljon – a városiakhoz hasonló – fejlesztésekre. Ugyanazok a szolgáltatások illetik meg a falusiakat is, ezért örömét fejezte ki, hogy a kölesdiek mertek gondolkodni egy kerékpárút létrehozásában. A megye szerepe, hogy ezek a bicikli utak hálózatosodjanak, és átszőjék a megyét, sőt, akár a Balatonig is ellehessen kerékpározni – emlékeztetett az alelnök.

Greifenstein József polgármester szintén örömét fejezte ki, s egyben reményét is, hogy az év végéig elkészül a több mint két kilométeres út, melynek megvalósulását 203 millió forint TOP forrás segíti. Úgy vélte, hogy a beruházás létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, és a kivitelezés végéig vezető út immár kevésbé lesz rögös.

Bonyhád első embere, Filóné Ferencz Ibolya a város ipari parkjának alapkőletételén emlékezett vissza: 4 éves előkészítő munka előzi meg az ünnepi pillanatot. A polgármester szerint egy felelős városvezetés megragadja a lehetőségeket, hogy külső forrásokat szerezzen. Ugyanakkor nem csupán ezek a pályázati összegek, hanem a stabil gazdálkodás is segíti a biztonságot és a fennmaradást. Ennek tükrében pedig kiváló példa az újonnan létesülő ipari park, melyben az érintett négy cég hozzájárul az adóbevételekhez, a munkahelyteremtéshez, sőt – a 480 milliós projekt támogatáson túl – a további szükséges források önerőből való biztosításához is. Ezzel együtt a beruházás több mint 800 millió forintból valósul meg.

Potápi Árpád János nem csupán országgyűlési képviselőként, nemzetpolitikáért felelős államtitkárként, hanem bonyhádi lakosként is kifejezte büszkeségét. Mint elmondta: örül, hogy egy ilyen városban élhet, s bárhol is jár az országban-világban, a szülővárosába mindig jó szívvel tér haza. Kilenc évre nyúlik vissza az ipari park vállalkozás létrehozása, s a kezdetekben is hitt a jövő fejlesztési lehetőségeiben – emlékezett vissza. A honatya kijelentette, hogy Bonyhádot és térségét kevésbé sújtotta koronavírus-járvány helyzet, s akiket mégis, azok munkahelyvédelmi támogatást vehettek igénybe. Összesen 6800 vállalkozás van országszerte, akik ilyen segítséget kaptak – tette hozzá. Célként fogalmazta meg, hogy ahány munkahely megszűnt, legalább annyi jöjjön létre. Ezen folyamatosan dolgoznak.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bonyhád, Filóné Ferencz Ibolya, Greifenstein József, ipari park, kerékpár, Kölesd, önkormányzat, Orbán Attila, Potápi Árpád János, Tolna megye, TOP
Close