full screen background image
Search
2020. szeptember 19. szombat -
  • :
  • :

Fejlesztések Kunszigeten

Fejlesztések Kunszigeten

2020.08.04. Tavaly nyáron a kormány jelentősen emelte az új bölcsődei férőhelyek létrehozására szánt keretösszeget. Így Győr-Moson-Sopron megyében, Kunszigeten mintegy 250 millió forintból épülhet új bölcsőde. Az új intézményt a tervek szerint októberben adják át.

Jó ütemben halad a mintegy 250 millió forintból épülő kunszigeti Tündérkert bölcsőde kivitelezése. A bokrétaünnepen Nagy István agrárminiszter úgy fogalmazott, a cél, hogy élhetőbb környezetet teremtsenek a településeken a családok számára. A térség országgyűlési képviselője azt is elmondta, „a település polgármestere nagyot küzdött azért, hogy a jövő generációnak biztosan legyen bölcsődei férőhely Kunszigeten. Az itteni beruházásra mindenképp szükség van, hisz törekvésünk, hogy adott település gazdasági fejlődésével egyenesen arányosan emelkedjenek az életfeltételek. Legyen szó az egészségügyről, az oktatásról vagy a szociális szféráról” – közölte Dr. Nagy István.

Az ünnepség keretében átadták a helyi általános iskola 20 millió forintból megszépült udvarát is, ahol többek közt füveskert, dísznövények, virágok, kosárlabdapalánk, futópálya, műfüves borítás szolgálja ezentúl a gyerekek kikapcsolódását a tanórákon és azon kívül.

„Külön öröm számomra, hogy a sok számtalan sport-tevékenységnek helyet adó közösségi tér kapuin belül olyan kis kertek, magaságyások is fogadják a gyerekeket, ahol az iskolaidőn túl is, szinte észrevétlenül gyarapíthatják tudásukat, s ápolhatják a növényeket. Úgy tanulhatnak, szerezhetnek újabb és újabb információt a környezetismeretről, biológiáról, hogy közben önfeledten játszanak”- mondta el Dr. Nagy István.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy minden fejlesztés, ami Kunszigeten megvalósul csak olyan úton lehetséges, ha közös összefogással, közös munkával tesznek érte. Ehhez nemcsak a kormány támogatására, hanem a helyi önkormányzat munkájára is elengedhetetlenül szükség van, mely Kunszigeten megyei szinten is példa értékű és Nyugat-Európai színvonalú.

Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere hangsúlyozta, a szülők ezentúl még nagyobb biztonságban tudhatják gyermekeiket miközben dolgoznak.

Horváth Gyula, a Pannónia Kincse Leader Egyesület elnöke pedig arról beszélt, hogy olyan településeket tudnak támogatni, ahol igény van fejlesztésre, tervezésre, újításokra. Ebben Kunsziget községe élen jár, amelyhez csak gratulálni lehet!

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Fotó: Bánhegyi István
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in bölcsőde, dr. Nagy István, Győr-Moson-Sopron, Kunsziget, Lendvai Ivánné
Close