full screen background image
Search
2020. szeptember 19. szombat -
  • :
  • :

Fejér Termék 2020-elismerés – a „Hagyomány-Érték-Minőség” jegyében

Fejér Termék 2020-elismerés – a „Hagyomány-Érték-Minőség” jegyében

2020.05.05. Fejér Megyében előállított kézműves termékek és minőségi alapanyagból készített élelmiszerek körében hirdetett meg pályázatot a Fejér Megyei Önkormányzat. A helyi temékek népszerűsítése és esetlegesen minőségének javítása érdekében ösztönző lehet a szakmai alapon elnyerhető „Fejér Termék” elismerés – nyilatkozta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

A „Fejér Termék” elismerésre azok tarthatnak igényt, akik igazoltan Fejér megye közigazgatási területén termelt, vagy gyűjtött alapanyagokból készült terméket állítanak elő.

Az elismerést pályázati úton lehet elnyerni, melyet a Fejér Megyei Önkormányzat szakmai tagokból álló bizottsága minden évben egyszer ítél oda. A pályázatot adott naptári évben folyamatosan lehet benyújtani feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriákban. Mindkét kategóriában alapvető bírálati szempont, hogy az adott termék előállítása során mennyiben támaszkodnak valamely hagyományos módszer, technológia alkalmazására. Ezt a pályázatban ismertetni szükséges. További kritérium, hogy az adott termék kiemelkedő minőségben készüljön el.

Az első alkalommal meghirdetett felhívásra beérkező 21 pályázó 25 termékéből a Fejér Termék Bizottság – nagyon nehéz döntést követően – választotta ki, hogy ki nyeri el feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriában a Fejér Termék 2020 elismerést. A tervek szerint az év első Megyekorzóján került volna kihirdetésre az eredmény, melyet már mindannyian nagyon vártunk, de a járványügyi helyzet megakadályozta az április végi rendezvény megtartását.

Most különösen fontos, hogy a helyben előállított élelmiszerek és kézműves termékek eljussanak a vásárlókhoz, megismerkedhessenek azok finomságaival, szépségeivel. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Megyekorzó Facebook oldalán a következő napokban bemutatjuk a Fejér Termék 2020 pályázatait készítőikkel együtt, s természetesen az elérhetőségeiket is.

Tartsanak velünk a Fejér megyei termékek közötti kalandozásban!

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések, Fejér megye
Close