full screen background image
Search
2020. július 11. szombat -
  • :
  • :

Fehérvári Tamás: zajlanak a TOP-os fejlesztések

Fehérvári Tamás: zajlanak a TOP-os fejlesztések

2018.10.05. Médiaesten számolt be a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) nyertes projektjeiről Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. Mintegy 25,5 milliárdnyi forrás 146 megyei projekt megvalósulását segíti.

A sajtó képviselői csütörtökön este Szálkára kaptak meghívást a Tolna Megyei Önkormányzattól, hogy a hagyományos Médiaest keretében értesüljenek a legfrissebb, megyét érintő információkról. Szó esett a TOP-os forrásokról, a megyei önkormányzat értékőrző tevékenységéről, és a közelmúlt eseményeiről.

Fehérvári Tamás közölte: a megyei önkormányzat által koordinált 27,55 milliárd forint zömében kiosztásra került. Az eddig támogatott pályázatok 64 projektgazdához tartoznak, de ennél sokkal több települést érintenek. Számos helyen megkezdődtek már a fejlesztések, és rengeteg beruházás átadás történt. Olyan megyét szeretnénk építeni ezekkel a fejlesztésekkel, amelyben mindenki boldog és boldogul – húzta alá az elnök.

Naszvadi Balázs terület- és vidékfejlesztési osztályvezető a részletekről tájékoztatta a hallgatóságot. Elmondta, hogy összesen 18 típusú pályázat szerepel a megyei TOP
rendszerben.

Fehérvári Tamás. Fotó: Ótós Réka

Ipari parkokra több mint 2 milliárd, helyi gazdaság fejlesztésre 2,4 milliárd, turizmusfejlesztésre 2,8 milliárd, közútfejlesztésre közel 1,7 milliárd, óvodafejlesztésre több mint 2 milliárd, barnamezős területek rehabilitációjára 1,1 milliárd, zöld város kialakítására 1,2 milliárd, vízrendezésre 2,6 milliárd, közlekedésfejlesztésre közel 2,4 milliárd, épületenergetikai korszerűsítésre 2,64 milliárd, megújuló energiaellátásra 220 millió, egészségügyi fejlesztésekre közel 800 millió, szociális jellegű fejlesztésekre közel 600 millió, leromlott városrészek rehabilitációjára 704 millió, társadalmi együttműködés erősítésére pedig közel 300 millió forint jutott.

Emellett a megyei foglalkoztatási paktum 1,255 milliárd forintot foglal magában, és a helyi szintű paktumok további félmilliárd forint támogatásból valósulnak meg. Helyi identitás és kohézió erősítését több mint 90 millió forint segíti.

Dr. Baranyai Eszter aljegyző az értékőrző munka kapcsán hívta fel a figyelmet: immár 401 érték szerepel a lajstromon, köszönhetően annak, hogy egyre többen kapcsolódnak az értéktári munkába. Sok kiállítás, kiadvány készül a megyei értékekről, és azok egyre népszerűbbek, közismertebbek. Kitért arra is, hogy 2016 óta kiemelt megyei értékek, azaz Tolnaikumok kerülnek a figyelem középpontjába. A programokat illetően örömmel tudatta, hogy az értékek a megye szinte valamennyi rendezvényén megjelennek, és ebben nagy szerepe van a „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napjának is. Az ifjú értékőrök pedig értékhangoló, majd értékvetélkedő programokon vesznek részt, mellyel közelebb kerülhetnek a helyi kincsekhez.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat – Tóth Róbert. Fotó: Ótós Réka
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in dr. Baranyai Eszter, egészségügy, Fehérvári Tamás, fejlesztés, ipari park, média, Naszvadi Balázs, önkormányzat, Szálka, területfejlesztés, Tolna megye, TOP, turizmus
Close