full screen background image
Search
2020. február 20. csütörtök -
  • :
  • :

Fehérvári Tamás: a megye örök!

Fehérvári Tamás: a megye örök!

2019.09.02. Idén Pakson ünnepelték meg Tolna megyét, illetve a térséget gyarapító embereket, akiknek a Tolna Megyei Önkormányzat kitüntetésekkel fejezte ki elismerését.

Ünnepi beszédet mondott Süli János miniszter, aki a paksi bővítést a megye és az ország fejlődésének kulcsaként említette meg. Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök köszöntő beszédében gratulált valamennyi kitüntetettnek.

Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke. Fotó: Ótós Réka.

A nemzetiségi önkormányzatok is átadták díjaikat, így összesen tíz megyegyarapító tevékenységét ismerték el. Szabó Péter polgármester pohárköszöntőjében a fejlődés motorjának nevezte a megyei önkormányzatot.

DR. SAY ISTVÁN – TOLNA MEGYÉÉRT-DÍJ

Az értékőrzés és a közművelődés területén, valamint a közéletben és Tolna megye kulturális életének szervezésében kifejtett fáradhatatlan, több évtizedes önzetlen és kimagasló munkásságáért, Tolna megyéért kitüntetést vehetett át Dr. Say István.

BÖLCSFÖLDI ÁRPÁD – BESZÉDES JÓZSEF-DÍJ

Beszédes József-díjat érdemelt ki Bonyhád és a megye számos beruházásának szakértő és gondos irányítása, a térség javára váló energetikai projektek, valamint a közintézmények és közösségi terek felújításának sikeres megvalósítása, eredményes ügyvezetői munkája elismeréséül Bölcsföldi Árpád.

ROTTENBACHER ÁDÁM – BEZERÉDJ ISTVÁN-DÍJ

A szekszárdi Szociális Központ élén végzett több évtizedes, elhivatott szolgálatáért, mellyel a szociális ellátások bővítését, a házigondozás megszervezését és az idősgondozás ügyét segítette megyeszerte, 2019-ben Bezerédj István-díjat vehetett át Rottenbacher Ádám.

SÜMEGI JÓZSEF – BABITS MIHÁLY-DÍJ

Szülőfaluja, Bátaszék, valamint az Egyház- és Tolna megye érdekében végzett, önzetlen és kimagasló helytörténeti, értéktár bizottsági, képviselőtestületi, oktatói, kulturális és identitást erősítő tevékenysége elismeréséül Babits Mihály díjban részesült Sümegi József.

DJOKICS ZSELJKO – SIPOS MÁRTON-DÍJ

Az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabda csapat sikeres vezetőedzői irányításáért, az országos élvonalban szerzett eredményekért, valamint a sportszakma elismerését kivívó nemzetközi szereplésért, mellyel a megyeszékhely és Tolna megye jó hírét öregbítette, 2019-ben Sipos Márton díjban részesült Djokics Zseljko.

HAVASI BÉLA – TOLNA MEGYE KÖZSZOLGÁLATÁÉRT MEGYEI KITÜNTETÉS

A jogszerűség és szakszerűség jegyében végzett több évtizedes közszolgálati tevékenységéért, a kamarai továbbképzések szakmai, valamint a közösségek humánus segítéséért került díjazásra Havasi Béla.

CZINK JUDIT – TOLNA MEGYE KÖZSZOLGÁLATÁÉRT MEGYEI KITÜNTETÉS

A magyar kulturális és művelődési életben végzett évtizedes tevékenységéért, a megye és a régió érdekében folytatott elkötelezett szakmai vezetői szolgálatáért, valamint a helyi közösség áldozatos fejlesztéséért vehetett át díjat Czink Judit.

SARKADI FERENC – TOLNA MEGYE KÖZBIZTONSÁGÁÉRT ELISMERÉS

Sarkadi Ferenc Tolna megye közbiztonsága és a lakosság védelme érdekében a szakterületén végzett magas színvonalú, példaértékű és áldozatos munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért, szakértő vezetői tevékenységéért vehette át a díjat.

KRÉMER PÉTER – “TOLNA MEGYE NÉMETSÉGÉÉRT NÍVÓDÍJ”

A Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége a 2019-es évi nívódíját Krémer Péter Úrnak adományozta a Tolna megyei – ezen belül is Szakadát település – német nemzetisége kulturális örökségének ápolásáért és a technika és kommunikáció jelenkori lehetőségeit felhasználva e kultúrkincs mindenki számára megismerhetővé és elérhetővé tételéért.

LÁSZLÓ JÓZSEF – „TOLNA MEGYE CIGÁNYSÁGÁÉRT NÍVÓDÍJ”

A Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Közgyűlése, a roma emberek érdekeinek hosszú évtizedes képviselete, és a térség cigány közösségeinek elhívatott támogatása elismeréseként „Tolna Megye Cigányságáért Nívódíjat” adományozott László József részére.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések, Fehérvári Tamás, közgyűlés, önkormányzat, Paks, Süli János
Close