full screen background image
Search
2020. október 27. kedd -
  • :
  • :

Fehérorosz delegáció érkezett Győr-Sopron megyébe

Fehérorosz delegáció érkezett Győr-Sopron megyébe

2020.06.30. Németh Zoltán kedden fogadta Alexandr Ponomarev fehérorosz nagykövetet, Igor Chesnok fehérorosz Gomel megyei alkormányzót, első elnökhelyettest és Natalia Sonich mezőgazdasági minisztériumi főosztályvezetőt.

A megye elnöke a megbeszélésen bemutatta földrajzi, kulturális és turisztikai adottságainkat, valamint ismertette a gazdaság, az ipar és a felsőoktatás kínálta lehetőségeket. „Győr-Moson-Sopron megye hazánk egyik legfejlettebb térsége, mely az ipari területek növelésével, infrastrukturális fejlesztések révén és kedvező adókörnyezet biztosításával igyekszik vonzó befektetési környezetet biztosítani. Magyarország az EU-n belül is különleges szerepet tölt be, hiszen a kelet és a nyugat határán helyezkedik el, így kaput jelenthet a keleti országok számára”- hangsúlyozta a megye elnöke.

Igor Chesnok alkormányzó kiemelte, Fehéroroszországban is jelentős a befektetésösztönzésre irányuló állami támogatás, hasonló a kormányzati családpolitika, Gomel megyében pedig a fejlett vasút- és közúthálózat, a reptér, valamint a Dnyeper folyó számos gazdasági lehetőséget rejt magában.

Alexandr Ponomarev fehérorosz nagykövet pedig azt hangsúlyozta, országaink közötti kapcsolat régre nyúlik vissza és mindig is konfliktusoktól mentes volt, ezért érdemes megvizsgálni egy szorosabb jövőbeni együttműködés lehetőségét.

Németh Zoltán is hozzátette, megyénk nyitott az együttműködésre Gomel megyével, hiszen a két megye gazdasági-, agrár-, ipari- és turisztikai adottságai igen hasonlóak, mely eredményes jövőbeni együttműködés alapja lehet.

A megbeszélésen részt vett Szekeres István, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Kollégiumának alelnöke, valamint Búza György, a Bábolna Tetra Kft. elnöke is.

Forrás: Győr-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fehéroroszország, Győr-Moson-Sopron
Close