full screen background image
Search
2019. május 26. vasárnap -
  • :
  • :

Ezerhétszáz diák kirándulását támogatja a Somogy Megyei Önkormányzat

Ezerhétszáz diák kirándulását támogatja a Somogy Megyei Önkormányzat

2018.04.16. Rekordösszegű támogatást biztosít idén a Somogy Megyei Önkormányzat a megye általános iskolásainak osztálykirándulásához.

A Szülőföldem Somogyország program keretében közel 1700 diák ismerkedhet meg értékeinkkel – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Biró Norbert a sikerrel pályázó szennai iskolában. A programmal kapcsolatban a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a Somogy Megyei Önkormányzat 2011-től 2016-ig a Megyebál bevételéből azoknak az általános iskolásoknak juttatott fejenként ezer forintot, akik osztálykirándulásukat megyénkbe tervezték.

Tavaly rendkívül sikeres volt a Megyebál, akkor nem ezer, hanem 2 ezer forinttal tudtuk támogatni a diákok kirándulását. Szerencsére ez a trend folytatódott, sikeres volt a Megyebál idén is, ismét 2 ezer forint támogatást tudunk adni diákonként. A kirándulások úti céljai bemutatták Somogy megye sokszínűségét, értékeink sokaságát, amelynek megismertetése és megőrzése fontos megyei feladat.

A támogatott kirándulások népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint a 2011-es induláskor még csak 14 általános iskola pályázott, idén pedig már 53 intézménynek tudunk segíteni a megye minden pontjáról beérkezett pályázatok alapján.A Szülőföldem Somogyország program keretében 6935 diák kirándulásához járult hozzá a Somogy Megyei Önkormányzat 2011-től 2017-ig az első hét év alatt.

Tavaly 1506 diákot támogattunk. Ez a szám most újabb rekordra emelkedett, ugyanis idén már közel 1700 – egészen pontosan 1697 – somogyi tanuló részesül összesen 3.394.000,- forint összegű hozzájárulásban.

Népszerű úti cél idén is a Balaton, a Zselic, Patca és Kaposvár, de terveznek kirándulást Belső-Somogyba, Bőszénfára és Kaszóba is. A Somogy Megyei Önkormányzat is pozitívan ítéli meg az elmúlt évek folyamatait, örülünk, hogy ilyen sokan szeretnék megismerni szülőföldjüket, somogyi kincseinket, értékeinket. Ezért terveink szerint a jövőben is folytatjuk a Szülőföldem Somogyország programot – tette hozzá Biró Norbert.

Százhetvenöt tanuló jár a szennai iskolába, ahol rendkívül népszerű a Szülőföldem Somogyország program. Már a kezdetektől pályáznak, jellemzően alsótagozatos osztályokkal. Idén egy 18 és 23 fős osztály bőszénfai kirándulását támogatja a megyei önkormányzat – mondta el Bendi Tiborné, az intézmény vezetője.A Szülőföldem Somogyország pályázat keretében a Balaton, a Dráva-mente és a Zselic térségébe kiránduló osztályok juthattak támogatáshoz.

Forrás: Somogy Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bíró Norbert, iskolások, kirándulás, pályázat, Somogy megye
Close