full screen background image
Search
2020. július 2. csütörtök -
  • :
  • :

Évzáróest a Megyeházán – bemutatták az önkormányzat munkáját

Évzáróest a Megyeházán – bemutatták az önkormányzat munkáját

2015. december 23. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat évzáró estet tartott kedden Miskolcon, a Megyeházán. Az önkormányzat munkáját bemutató évzáró beszédet mondott Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Kelemen Csaba ünnepi szavalata után először Bánné dr. Gál Boglárka, a közgyűlés alelnöke tartott beszédet. Kiemelte, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság eredményes évet tudhat maga mögött, amelyhez jelentős mértékben hozzájárult a Földművelésügyi Minisztériumtól elnyert támogatás. Részletesen szólt a főbb tevékenységekről, mint például a Kincseink – Örökségeink napról, a szakmai konferenciákról, rendezvényekről, az értéktár bővüléséről. Áttérve a másik szakterületére szólt a szénbányászat, illetve a tisztaszén technológia elterjesztésének koordinálásáról is. Emlékeztetett rá: megyénk és Magyarország érdeke, hogy a meglévő szénvagyont a környezetvédelmi előírások betartása mellett hasznosítsuk. Zárásként kiemelte a a csapatban gondolkodás, az összefogás fontosságát.

„Komoly szakmai kihívást jelentett megyénk Integrált Területi Programjának (ITP) elkészítése, amely a helyben megvalósítandó területfejlesztési feladatokat tartalmazza”- nevezte meg a 2015-ös év legfontosabb munkáját az évzáró beszédében Török Dezső. A jövőnk szempontjából kiemelt fontosságú, hogy jól használják fel a 2014-20 közötti időszakban megyénk számára elkülönített 93 milliárd forintot.

Az elnök ezt követően részletesen beszámolt a megyei közgyűlés és szakbizottságai által végzett munkáról,  az ünnepi közgyűlésekről, a közös identitás erősítésének céljával életre hívott megyenapról, amelynek első alkalommal Szerencs adott otthont.  Bemutatta a nemzetközi kapcsolatokat, amelyeket igyekeznek a gazdasági, kereskedelmi együttműködésre is kiterjeszteni. Kiemelte, hogy a NORDA túlteljesítette az idei évre tervezett kifizetéseket. A megyei fejlesztési ügynökség több nagy volumenű projektet valósított meg.  A megyei önkormányzat pályázati felkészítést valósított meg a TÁMOP támogatásával.  Az ITP-vel, illetve a TOP pályázatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal zárta beszédét Török Dezső.

Ezt követően Kelemen Csaba szavalt, énekelt verseket, majd a Fráter kórus lépett fel karácsonyi műsorával. Az est zárásaként az összefogás erejéről szólt pohárköszöntőjében dr. Kovács János megyei főjegyző.

Forrás: BAZ.hu

A képen Török Dezső. Fotó: Facebook.com/Török-Dezső
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ITP, Miskolc, pályázat
Close