full screen background image
Search
2019. április 23. kedd -
  • :
  • :

Év végére eléri a 2500 milliárd forintot a Ginop szerződött állománya

Év végére eléri a 2500 milliárd forintot a Ginop szerződött állománya

2018.10.25. Az év végére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot, a 2014-2020 között meghirdethető teljes keretet – mondta Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára, a Ginop irányító hatóságának vezetője csütörtökön az Európai Unió versenyképességi operatív programjainak éves nemzetközi konferenciáján, Budapesten.

Greinstetter Balázs a konferencia köszöntőjében kiemelte, a magyar Ginop egyebek közt támogatja a munkaerőpiaci tartalékot is jelentő fiatal álláskeresők munkaerőpiaci elhelyezkedését, vállalkozóvá válását, felkészíti a hazai kis- és közepes vállalkozásokat az ipari digitalizáció kihívásaira, ösztönzi az egyetemi és vállalati kutatás-fejlesztési együttműködéseket, kedvezményes hitelt és kockázati tőkét kínál vállalkozásoknak.

A kétnapos rendezvényen 11 tagország szakemberei tekintik át az Európai Unió versenyképességi programjait.

Greinstetter Balázs hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság 2010 óta jelentős fejlődésen ment keresztül, 2010-hez képest mintegy 800 ezerrel többen dolgoznak, 4,5 millió embernek van munkája Magyarországon.

A legfrissebb adatok szerint 2018 második negyedévében éves összevetésben 4,9 százalékkal, az idén az első fél évben 4,7 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. Ez a növekedés az egyik legmagasabb az Európai Unióban, és a beruházások dinamikus bővülése a jövőben is tartható – jelentette ki a PM helyettes államtitkára.

Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára a megnyitón arra hívta fel a figyelmet, hogy Európa-szerte a vállalkozások jelentős átalakulás előtt állnak, meg kell felelniük a digitalizáció kihívásainak, a közép-kelet-európai régióra pedig jellemző a vállalkozások generációváltása, amit meg kell oldani.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in gazdaság, GINOP, Greinstetter Balázs, ITM, Magyarország, PM, statisztika, Szepesi Balázs
Close