full screen background image
Search
2020. június 3. szerda -
  • :
  • :

Európa gasztronómiai régióival tárgyalt a megyei önkormányzat delegációja

Európa gasztronómiai régióival tárgyalt a megyei önkormányzat delegációja

2019.02.20. Hajdú-Bihar megye gasztronómiai és kulturális értékeinek erőteljesebb hasznosítását célozza az a nemzetközi együttműködés, melyhez partnerként csatlakozott a megyei önkormányzat is. A tavalyi évben indult projekt szakemberei a romániai Nagyszeben városában tartották szakértői megbeszélésüket.

Gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtési célok megvalósítását is segíti az elmúlt évben elindult, az Interreg Europe program és a magyar állam által társfinanszírozott
nemzetközi projekt. Az EUREGA a gasztronómia értékekre, a kulturális örökség megőrzésére és hasznosítására, továbbfejlesztésére alapozva támogatja a megye fejlődését.

A nemzetközi együttműködésben, holland, finn, spanyol, ír, görög és román partnerekkel megvalósuló projektben kiváló lehetőség nyílik az egyes országokban már működő jó gyakorlatok megismerésére, elemzésére is.

Az EUREGA projekt (http://www.interregeurope.eu/eurega/) szakmai ülésére 2019. február 11-14. között a romániai Nagyszeben városában került sor. A rendezvény során számos helyszíni látogatás segítette a hatékony tapasztalat-gyűjtést, míg a kerekasztal beszélgetések a partnerség régióiban alkalmazott gyakorlatokat, módszereket vették górcső alá a város-vidék kapcsolatrendszer erősítése témakörben.

A megbeszélésen Szabó Tünde és Maczik Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal fejlesztési szakemberei, illetve meghívott szakértőként Hajdu-Gergely Judit, a derecskei Bold Agro Kft. munkatársa mutatták be a megye erősségeit.

A soron következő munkaülésre Barcelonában kerül sor 2019 tavaszán.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in EUREGA, gasztronómia, Hajdú-Bihar megye, kultúra
Close