full screen background image
Search
2020. december 2. szerda -
  • :
  • :

Értékünk Csongrád-Csanád megye

Értékünk Csongrád-Csanád megye

2020.09.29. A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 2020. június 2. napon nyújtotta be pályázatát az Agrárminisztérium által „Nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” (közismertebb néven Hungarikum pályázat) címen meghirdetett pályázati felhívásra.

A 425 benyújtott kérelemből 360 pályázat részesült támogatásban, amelyek egyike az „Értékünk Csongrád-Csanád Megye” című projektötlet 3.999.991 Ft vissza nem térítendő támogatási összeggel.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat fő célja, hogy a megye egyediségét hangsúlyozza értékein keresztül. E cél elérésének kiváló eszköze a pályázat adta lehetőségek megvalósítása, miszerint turisztikai jellegű promóciós videókat készítünk a gasztroturisztikai értékek, gyógy- és termálfürdő, épített környezet és kulturális értékek, illetve természeti értékek feldolgozásával, amelyeket a közösségi média segítségével kívánunk közelebb vinni a fiatalokhoz és a Csongrád-Csanád megye értékeit megismerni vágyókhoz.

Továbbá számítunk megyénk diákjaira is, hiszen hamarosan videópályázatot hirdetünk meg általános és középiskolások számára, amelynek járásonkénti díja egy tanulmányút lesz. A videópályázat keretében várjuk olyan rövid kisfilmek, snittek elkészítését, amelyekben a diákok bemutatják, hogy számukra a településükön és a Csongrád-Csanád megyei Értéktárban található értékek miért fontosak. A legjobb felvételeket természetesen megmutatjuk Csongrád-Csanád megye lakosságának is.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád-Csanád megye, érté, pályázat
Close